Υμηττός/Κραυγή αγωνίας: 95 εγκαταλελειμμένα άλογα ζουν σε άθλιες συνθήκες

 Υμηττός/Κραυγή αγωνίας: 95 εγκαταλελειμμένα άλογα ζουν σε άθλιες συνθήκες

Σε άθλιες συνθήκες ζουν 95 εγκαταλελειμμένα άλογα στον Υμηττό καθώς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, κυκλοφορούν ανά κοπάδια, αναζητούν την τροφή τους σε σπίτια ενώ αρκετά απ’ αυτά είναι τραυματισμένα. Ομάδα εθελοντών, που επιχειρεί στον Υμηττό, προσπαθεί να βρει φαγητό, νερό και φάρμακο ενώ καταγγέλλει πως η Πολιτεία είναι απούσα. «Πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να σκύψει στο πρόβλημα, γιατί είναι ψυχές. Δεν μπορούμε να το βλέπουμε επιφανειακά, είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Μέχρι τον Φεβρουάριο, θα γεννηθούν 20 αλογάκια, θα μου πει κάποιος πού θα γεννήσουν αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Γρηγοριάδου, κάτοικος του Κορωπίου.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τα ζώα που έχουν βρει «καταφύγιο» στον Υμηττό είναι δεκάδες και κυκλοφορούν ανά κοπάδια, με αποτέλεσμα να αναζητούν την τροφή τους κοντά σε σπίτια. Παρατημένα τόσο από τις τοπικές Αρχές όσο και από πολίτες, που δεν μπορούσαν να τα «συντηρήσουν», ανέπτυξαν τον πληθυσμό τους.

Τι αναφέρουν εθελοντές

«Δεν έχουμε βοήθεια από το κράτος, ο πληθυσμός είναι πολύ μεγάλος για να τα καταφέρουμε ως εθελοντές. Ψάχνουμε για χώρο, έτσι ώστε να μην είναι ελεύθερα αυτά τα ζώα, καθώς σε λίγο θα γεννήσουν» ανέφερε η εθελόντρια Μάρια Μαρόλια.

Πρόσθεσε πως τα άλογα στον Υμηττό είναι γεμάτα με πληγές, και αρκετά από αυτά τραυματισμένα. «Μας έχει γίνει ανάθεση από την Περιφέρεια Αττικής για 35 στειρώσεις» πρόσθεσε η εθελόντρια.

Οι κάτοικοι καλούν τον Δήμο και την Περιφέρεια να συμβάλλουν στην προσπάθεια φροντίδας των αλόγων στον Υμηττό, ζητώντας τους να είτε να τα φιλοξενήσουν σε περιφραγμένο χώρο και να τα φροντίσουν είτε να τα μεταφέρουν σε άλλο σημείο, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Αρκετά από τα άλογα, ανεξαρτήτως περιόδου, βρίσκουν κατάλυμα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, χωράφια, ενώ αρκετοί είναι οι κάτοικοι που καλούν την Πολιτεία να δράσει άμεσα γιατί, όπως λένε, «ζημιώνονται».

Σχετικά Άρθρα