Προκαλεί ξανά το Βατικανό η Μαντόνα – Φόρεσε αμφιλεγόμενο φούτερ με τον πάπα Φραγκίσκο

 Προκαλεί ξανά το Βατικανό η Μαντόνα – Φόρεσε αμφιλεγόμενο φούτερ με τον πάπα Φραγκίσκο

Η Μαντόνα προκαλεί για μία ακόμη φορά το Βατικανό, καθώς εμφανίστηκε ξανά με το αμφιλεγόμενο φούτερ. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που έκανε στο Μιλάνο, η 65χρονη σταρ εμφανίστηκε ν’ αποχωρεί από το ξενοδοχείο της, φορώντας το μαύρο φούτερ με την απεικόνιση του πάπα Φραγκίσκου. Το φούτερ είχε ραφτεί με κόκκινη κλωστή και φέρει φτερά αγγέλου στην πλάτη του.

Η τραγουδίστρια συνδύασε το μπλουζάκι μ’ ένα κόκκινο καρό πουκάμισο, ολοκληρώνοντας την εμφάνισή της μ’ ένα μαύρο μπουφάν bomber και κομψά γυαλιά. Τα ράσα του πάπα γράφουν τ’ όνομα της Μαντόνα, κάνοντας μια έμμεση αναφορά στη viral φράση της: «Θα ήθελα να δω τον πάπα να φοράει το μπλουζάκι μου».

Η σταρ διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια μια συνάντηση με τον πάπα

Το 2022, η Μαντόνα έγραψε στο Twitter: «Γεια σας, πάτερ Φραγκίσκο. Είμαι καλή καθολική. Ορκίζομαι! Εννοώ ότι δεν ορκίζομαι! Έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από την τελευταία εξομολόγησή μου. Θα ήταν δυνατό να συναντηθούμε μια μέρα για να συζητήσουμε κάποια σημαντικά θέματα; Μ’ έχουν αφορίσει τρεις φορές. Δεν μου φαίνεται δίκαιο. Με εκτίμηση, Μαντόνα».

Το 2019, η σταρ δήλωσε στον Andrew Denton ότι θα την ενδιέφερε να καθίσει μαζί με τον επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας στο Βατικανό για να συζητήσουν τι σκέφτεται ο Ιησούς για τα δικαιώματα των γυναικών. «Ας μιλήσουμε για την άποψη του Ιησού σχετικά με τις γυναίκες. Ας το συζητήσουμε. Τι πιστεύετε πραγματικά ότι σκεφτόταν για τις γυναίκες; Και δεν νομίζετε ότι ο Ιησούς θα συμφωνούσε ότι μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να επιλέγει τι θα κάνει με το σώμα της;»

Η τραγουδίστρια ήταν αισιόδοξη ότι η συνάντηση μπορεί πράγματι να γίνει, προσθέτοντας: «Μια μέρα μπορεί να με καλέσει. Νομίζω ότι αυτή εδώ μπορεί… Νομίζω ότι θα ήταν ανοιχτός στο να κάνει αυτήν τη συζήτηση μαζί μου».

Το 2015, η σταρ είπε ότι ο πάπας την «παρακολουθούσε», ενώ έδινε συναυλία στη Νέα Υόρκη. «Οι κανόνες είναι για τους ανόητους. Γι’ αυτό μου αρέσει ο νέος πάπας. Φαίνεται πολύ ανοιχτόμυαλος» σχολίασε.

Ήταν μόνο ένα από τα πολλά σχόλια για τον Φραγκίσκο σε μια συναυλία που περιείχε πολλές θρησκευτικές εικόνες, όπως γυναίκες ερμηνεύτριες που φορούσαν ράσα καλόγριας – και ελάχιστα άλλα – και χόρευαν pole dancing πάνω σε σταυρούς.

Η «κόντρα» της Μαντόνα με την εκκλησία ξεκίνησε το 1989, όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι «Like a Prayer». Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, μάλιστα, περιλάμβανε φλεγόμενους σταυρούς και μια ερωτική απεικόνιση του Ιησού. Το 2006 η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, παραλίγο να την είχε αφορήσει, όταν παρουσίασε μέσα στη Ρώμη, το σόου όπου σταυρωνόταν πάνω στη σκηνή, μιλώντας ανοιχτά για την βλάσφημη τραγουδίστρια.

Σχετικά Άρθρα