Τσακλόγλου: “Γιατί δεν πάει ο δικηγόρος να γίνει ντελιβεράς;” – Κασσελάκης: Τον καλώ να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα

 Τσακλόγλου: “Γιατί δεν πάει ο δικηγόρος να γίνει ντελιβεράς;” – Κασσελάκης: Τον καλώ να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα

Σχόλιο για το πώς το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως τους δικηγόρους, έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο Action24. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη», Γιώργος Κακούσης, τού είπε πως «έχω φίλο δικηγόρο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400 ευρώ», ο Παναγιώτης Τσακλόγλου τού απάντησε «γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».

«Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας.

Απάντηση Κασσελάκη: Τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου

Τον υφυπουργό Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, και τα όσα είπε για τους δικηγόρους και τους ντελιβεράδες σχολιάζει δηκτικώς, με ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, οι δικηγόροι καλούνται από τον υφυπουργό Εργασίας «να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».

«Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης», σημειώνει ο κ. Κασσελάκης.

Σχετικά Άρθρα