Οικονόμου: Η απάντηση για τον “δράκο των Εξαρχείων” και τα περιοριστικά μέτρα – “Εγώ δεν θα ρωτήσω γιατί αποφυλακίστηκε…”

 Οικονόμου: Η απάντηση  για τον “δράκο των Εξαρχείων” και τα περιοριστικά μέτρα – “Εγώ δεν θα ρωτήσω γιατί αποφυλακίστηκε…”

Αυτή η υπόθεση έφερε στην επιφάνεια μία σειρά αδυναμιών», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την υπόθεση του 23χρονου που είχε αποπειραθεί να βιάσει γυναίκες στα Εξάρχεια

«Εγώ δεν θα μιλήσω για αδυναμίες που άπτονται άλλων τομέων και άλλων Υπουργείων, όπως “γιατί αυτός αποφυλακίστηκε”, “πώς αποφυλακίζεις έναν άνθρωπο που δεν έχει μόνιμη κατοικία, του λες πήγαινε μείνε σε μία δομή”, “πώς όταν τον αποφυλακίζεις δεν κοιτάς την άδεια παραμονής”, τέλος πάντων, μία σειρά από πράγματα. Σε ό,τι αφορά τον δικό μας τον τομέα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία, η επιτυχία της σύλληψης έφερε στην επιφάνεια μία ατυχή διαχείριση σε ό,τι αφορά τη συνέπεια τήρησης των περιοριστικών όρων», σημείωσε μιλώντας στον ANT1. 

«Αυτός έπρεπε να εμφανίζεται στο τμήμα τρεις φορές τον μήνα από τον Αύγουστο του 2023, που αποφυλακίστηκε, στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού. Δεν εμφανίστηκε. Κανονικά θα έπρεπε να είχε σταλεί έγκαιρα ειδοποίηση στην Εισαγγελία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν εμφανίζεται για να ενεργοποιηθεί μία διαδικασία», συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

«Η διαχείριση σε ό,τι αφορά την εμφάνισή του, τους περιοριστικούς όρους και στο τι θα έπρεπε να έχει γίνει, δεν ήταν υπηρεσιακά ενδεδειγμένη. Επειδή ακριβώς δεν ήταν υπηρεσιακά ενδεδειγμένη, υπήρξε από την πλευρά μου άμεσα η κίνηση να ζητήσω από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τη διοικητική έρευνα, για να δούμε όλα αυτά που θα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, αλλά και της αντικατάστασης από το συγκεκριμένο τμήμα ασφάλειας, αν θέλετε και ως μία αντίδραση πάνω σε μία διαδικασία η οποία ήταν απολύτως ατυχής, δεν έπρεπε να είναι έτσι, αλλά και σε ένα μήνυμα ευρύτερα, ότι θα πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς στις διαδικασίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ θα έπρεπε να έχει ειδοποιηθεί η Εισαγγελία, δεν εμφανίζεται την πρώτη φορά, δεν εμφανίζεται τη δεύτερη, δεν εμφανίζεται την τρίτη. Αυτό δεν έγινε έγκαιρα, δεν έγινε με τον τρόπο που θα έπρεπε να έχει γίνει», είπε ο κ. Οικονόμου

Σχετικά Άρθρα