Ξανθόπουλος: “Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια σε δικογραφία που περιγράφει ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή”

 Ξανθόπουλος: “Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια σε δικογραφία που περιγράφει ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή”

«Είναι σοφιστεία του κ. Βορίδη ότι δήθεν επινοούμε κατηγορητήριο για τον κ. Καραμανλή, ενώ η συζήτηση γίνεται μετά από παραπομπή της ευρωπαϊκής εισαγγελίας στις εθνικές αρχές. Υπάρχει νομικό κείμενο με το οποίο ο κ. Καραμανλής κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης ως όφειλε, το διαβίβασε στη Βουλή». Αυτά τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τοποθετούμενος επί της πρότασης του κόμματός του για σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής για τα Τέμπη.

«Δεν σχηματίζουμε εμείς δικογραφία. Έρχεται δικογραφία από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και μας λέει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αδικήματα που πρέπει να διερευνηθούν. Και ο κ. Κ. Καραμανλής κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και ο κ. Χρ. Σπίρτζης σε βαθμό πλημμελήματος», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορεί να κλείνετε τα μάτια σε νομικό κείμενο που περιγράφει ευθύνες υπουργού σε κακουργηματικό επίπεδο. Δεν θα απαγγείλουμε εμείς κατηγορίες. Υπάρχει το αίτημα που εγκαλεί τον κ. Καραμανλή για κακουργηματική απιστία και εμείς λέμε να το δούμε στο πλαίσιο της Βουλής. Κι εσείς πετάτε τη μπάλα στην κερκίδα», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Σχετικά Άρθρα