Μεσολόγγι/ Ευγνώμονες οι υγειονομικοί με τη δωρεά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ από την ηλικιωμένη αγρότισσα

 Μεσολόγγι/ Ευγνώμονες οι υγειονομικοί με τη δωρεά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ από την ηλικιωμένη αγρότισσα

Η δωρεά ανθρωπιάς της 89χρονης αγρότισσας, Αθηνάς Παπαχρήστου, η οποία δώρισε στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου ένα καινούργιο ασθενοφόρο, αξίας 65 χιλιάδων ευρώ, έχει συγκινήσει το Πανελλήνιο.

Πρόκειται για προσφορά ζωής, από μία ηλικιωμένη, συνταξιούχο, αγρότισσα που συγκέντρωσε από το υστέρημά της, ξοδεύοντας όλες τις οικονομίες της, το σεβαστό ποσό που απαιτούνταν για την αγορά του οχήματος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ταξίδεψε στο Μεσολόγγι ειδικά για τον σκοπό αυτό και για να τιμήσει την ηλικιωμένη γυναίκα και την προσφορά της, παρέλαβε ο ίδιος τα κλειδιά του ασθενοφόρου. Ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε την κα Παπαχρήστου πως η προσφορά της θα πιάσει τόπο, καθώς οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα μπορούν τώρα να προσφέρουν ακόμη καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους του Μεσολογγίου.

Η ηλικιωμένη γυναίκα αποκάλυψε με τη σειρά της πως έκανε τη δωρεά αυτή στη μνήμη του συζύγου της, επειδή, πριν από πολλά χρόνια, όταν δεν υπήρχε τομέας ΕΚΑΒ στο Μεσολόγγι, αναγκαζόταν η ίδια, με τεράστια ταλαιπωρία, να μεταφέρει συχνά τον ασθενή άνδρα της στα Γιάννενα, την Πάτρα ή την Αθήνα για την περίθαλψή του.

ΠΟΕΔΗΝ: «Άφωνοι με τη χειρονομία της συνταξιούχου αγρότισσας!» 

Το γεγονός σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος, δηλώνοντας: «Μείναμε άφωνοι με τη δωρεά του ασθενοφόρου από τη συνταξιούχο αγρότισσα! Τη μεγαλύτερη αξία έχει ότι η δωρεά αυτή έγινε από το υστέρημά της, από τις οικονομίες μιας ζωής! Την ευχαριστούμε! Μπράβο! Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της! Η πράξη της αποτελεί μάθημα προς πάσα κατεύθυνση!

Εάν ήταν …  επί των  … Οικονομικών… της χώρας, σίγουρα οι δημόσιες δαπάνες υγείας θα ήταν πολύ υψηλότερες από 5% του ΑΕΠ, δε θα είχαμε ασθενοφόρα να κυκλοφορούν με πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, δε θα είχαμε τέτοιο κύμα φυγής υγειονομικών, τέτοιους μισθούς και τέτοιες παροχές…», κατέληξε στο σχόλιό του ο κ. Γιαννάκος. 

Σχετικά Άρθρα