Βουλή/Τέμπη: Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής

 Βουλή/Τέμπη: Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής

Απορρίπτονται με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη σύμβαση “717” που αφορά στην τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για κουκούλωμα της τραγωδίας των Τεμπών και συγκάλυψη των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή.

Ο Μάκης Βορίδης κλείνοντας με την ομιλία του τη μαραθώνια συνεδρίαση υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση έχει μηδενικό ενδιαφέρον για το τραγικό δυστύχημα και τα αιτία του. “Το μόνο σας ενδιαφέρον είναι η πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας και αυτή την πολιτική εκμετάλλευση στη μνήμη των θυμάτων καταψηφίζει η ΝΔ”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, ο Κώστας Καραμανλής που ζητείτο να ελεγχθεί για πιθανή τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος επειδή δεν άσκησε πειθαρχικό έλεγχο στους υπευθύνους της ΕΡΓΟΣΕ, δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα, καθώς ήταν ευθύνη του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ σε ό,τι αφορά στο πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ανέφερε πως δεν το έβαλε στο συρτάρι του, όπως τον κατηγορούν.

Ο εισαγγελέας έβγαλε απαλλακτική πρόταση για τον κ. Καραμανλή, συμπλήρωσε. Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε στην πρόταση του τον Χρήστο Σπίρτζη αν και γνώρισε ότι έχουν παραγραφεί τυχόν ποινικές ευθύνες.

Σχετικά Άρθρα