Έφτασαν στο Ισραήλ οι πρώτοι όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς – Ποιοι είναι -Εικόνες μέσα από τα ασθενοφόρα – Πανηγύρια στο Τελ Αβίβ (εικόνες, vid)

 Έφτασαν στο Ισραήλ οι πρώτοι όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς – Ποιοι είναι -Εικόνες μέσα από τα ασθενοφόρα – Πανηγύρια στο Τελ Αβίβ (εικόνες, vid)

Η πρώτη ομάδα των ομήρων αφέθηκε ελεύθερη από τη Χαμάς και με τη βοήθεια του προσωπικού της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από το Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα προς το πέρασμα της Ράφα στο Ισραήλ, όπως δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος. Αν και στην αρχή ήταν γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι 25 όμηροι (13 Ισραηλινοί και 12 Ταϊλανδοί), σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ αφέθηκαν ελεύθεροι 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος.

Τα ονόματα και οι ηλικίες των Ισραηλινών ομήρων:

Ποιοι είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Η Margalit Mozes, 78 ετών, απήχθη από το σπίτι της στις 7 Οκτωβρίου. Δίδασκε για 25 χρόνια και έπλεκε μάλλινα καπέλα για πρόωρα μωρά στο νοσοκομείο Tel Hashomer του Ισραήλ ως εθελόντρια. Ο πρώην σύζυγός της, Gadi Mozes, κάτοικος του κιμπούτς, απήχθη επίσης. Η Margalit έχει επιβιώσει από τον καρκίνο και είναι λάτρης της φύσης και ιδιαίτερα των πουλιών.

Η Adina Moshe, 72 ετών, απήχθη επίσης από το σπίτι της αφού τρομοκράτες δολοφόνησαν τον σύζυγό της, Said (David ) Moshe. Η Adina είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Η Hanna Katzir -για την οποία η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ισχυρίστηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι πέθανε στην αιχμαλωσία, σε ένα φρικτό παράδειγμα ψυχολογικού πολέμου- είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που απελευθερώθηκαν, όπως επιβεβαιώνει η οικογένειά της.

Τρία μέλη της οικογένειας Mundar που είχαν κρατηθεί όμηροι από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που απελευθερώθηκαν.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι είναι ο 9χρονος Ohad, η 55χρονη μητέρα του Keren Mundar και η γιαγιά του Ruti, 78 ετών.

Ο σύζυγος της Ruti, Avraham Mundar, παραμένει στη Γάζα.

Η 44χρονη Daniel Aloni και η 5χρονη κόρη της Emilia απήχθησαν από το Kibbutz Nir Oz ενώ επισκέπτονταν την αδελφή της Daniel.

Η 85χρονη Yaffa Adar απήχθη από το σπίτι της και μεταφέρθηκε στη Γάζα με ένα όχημα που οδηγούσε η Χαμάς -μια εικόνα που έκτοτε έχει γίνει σύμβολο του πολέμου. Η Adar έχει τρία παιδιά, οκτώ εγγόνια και επτά δισέγγονα.

Ένα από τα εγγόνια της, ο 38χρονος Tamir Adar, απήχθη επίσης στη Γάζα.

Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι από ισραηλινές φυλακές

39 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά, αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς μετά από την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ με ανάρτηση στο Χ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

hamas-israel-hostages__1_
hamas-israel-hostages__2_
omiri
omirii

Πανηγυρικό κλίμα στο Τελ Αβίβ μετά την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων

Πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο Τελ Αβίβ, «ξέσπασε» σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, μετά τη γνωστοποίηση ​​της απελευθέρωσης δεκατριών Ισραηλινών ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

hostage-family-memb-es__2_
hostage-family-memb-es__1_

Νετανιάχου: Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιστροφή όλων των ομήρων μας

Στο Ισραήλ βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής (24.11.2023) οι πρώτοι όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να δεσμεύεται για την επιστροφή όλων.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την απελευθέρωση 13 ομήρων που κρατούσε η Χαμάς τόνισε. «Ολοκληρώσαμε τώρα την επιστροφή του πρώτου από τους ομήρους μας. Τα παιδιά, οι μητέρες τους και άλλες γυναίκες».

Στην συνέχεια πρόσθεσε… «Κάθε ένα από αυτούς είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Η επιστροφή των ομήρων είναι ένας από τους στόχους του πολέμου. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επίτευξη όλων των στόχων του πολέμου. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιστροφή όλων των ομήρων μας».

Σχετικά Άρθρα