Βατικανό: Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Πάπα Φραγκίσκο για μεταναστευτικό και Γάζα

 Βατικανό: Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Πάπα Φραγκίσκο για μεταναστευτικό και Γάζα

Από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε δεκτός την Παρασκευή στο Βατικανό, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη. Στην συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αγίας Έδρας, στην συνάντησή με τον καρδινάλιο Παρολίν «εκφράσθηκε ικανοποίηση για τις θετικές διμερείς σχέσεις, με αναφορά και σε κάποια θέματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας».

Παράλληλα, η συζήτηση στράφηκε και γύρω από προκλήσεις οι οποίες, στην φάση αυτή, αφορούν την χώρα, όπως είναι το μεταναστευτικό» ενώ «υπήρξε ανταλλαγή απόψεων επί της διεθνούς κατάστασης, με ιδιαίτερη προσοχή στην Λωρίδα της Γάζας αλλά και στις άλλες συρράξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου δώρισε στον ποντίφικα ένα έργο γλυπτικής -πρόκειται για δέντρο ελιάς σε ξύλο και μέταλλο, σύμβολο της ειρήνης- ενώ ο Φραγκίσκος ανταπέδωσε με το φετινό μήνυμα του για την ειρήνη, τους τόμους με τα κείμενα που έχει υπογράψει και το «μετάλλιο του Αγίου Πνεύματος».