Φάμελλος: Θα ζητήσει τις έδρες από τους αποχωρήσαντες – Πόσα νέα μέλη εγράφησαν μετά την έξοδο Ομπρέλας και 6+6

 Φάμελλος: Θα ζητήσει τις έδρες από τους αποχωρήσαντες – Πόσα νέα μέλη εγράφησαν μετά την έξοδο Ομπρέλας και 6+6

Τις έντεκα έδρες των βουλευτών που έχουν μέχρι σήμερα αποχωρήσει, αναμένεται να ζητήσει άμεσα και δημοσίως το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή εν προκειμένω ο επικεφαλής της, Σωκράτης Φάμελλος, καθώς οι ίδιοι έχουν δεσμευθεί προεκλογικά ότι οι έδρες τους ανήκουν στο κόμμα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου. Ένας λόγος παραπάνω μάλιστα είναι το γεγονός ότι οι τελευταίες εκλογές έγιναν με λίστα, όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, με το ζήτημα να εξελίσσεται τις επόμενες ώρες. Την ίδια ώρα, σε μια πρώτη αποτίμηση των στελεχών που έχουν αποχωρήσει, από τα 302 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (όπου συμμετέχουν ex officio o Πρόεδρος και ο Γραμματέας του κόμματος) έχουν αποχωρήσει μέχρι σήμερα 103, ενώ 24 είναι τα μέλη που παρέμειναν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, από τα 42 συνολικά που αριθμούσε.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πολιτική Γραμματεία αποχώρησαν 9 μέλη της «Ομπρέλας», 8 μέλη της τάσης «6 συν 6», αλλά και ο Στέφανος Τζουμάκας. Με δεδομένο ότι υπήρχαν μόνο 3 αναπληρωματικά μέλη, τα κενά δεν θα αναπληρωθούν άμεσα, αλλά αντίθετα θα εκλεγεί νέα Πολιτική Γραμματεία από το συνέδριο του κόμματος, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Σημειωτέον ότι με βάση την απόφαση του Συνεδρίου, ορίζεται ο τρόπος εκλογής των καθοδηγητικών οργάνων, όπως συνέβη τον Μάιο του 2022, οπότε και εξελέγησαν από τη βάση τα 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται στο δρόμο προς το Συνέδριο να εκλεγεί από την κομματική βάση και νέα Κεντρική Επιτροπή, με δεδομένο ότι το 1/3 της υπάρχουσας έχει ήδη αποχωρήσει.

Αναφορικά με τις αφίξεις, υπολογίζεται ότι από την ώρα που έφυγε η «Ομπρέλα», 1.000 άτομα ζήτησαν να εγγραφούν στο κόμμα, ενώ τις τελευταίες ώρες, μετά δηλαδή και την αποχώρηση της τάσης «6 συν 6», έχουν γραφτεί 125 νέα μέλη, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην Πολιτική Γραμματεία ο Αναπληρωτής Γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης.

Πάντως, η Πολιτική Γραμματεία θα λειτουργεί και ως νέο Πολιτικό Κέντρο, όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Κασσελάκης, ζητώντας παράλληλα εξωστρέφεια, σε μια συνεδρίαση που το κλίμα περιγράφεται από τους συμμετέχοντες ως αμήχανο. Ανοιχτό παραμένει να αντικατασταθεί η Έφη Αχτσιόγλου από το Εκτελεστικό Γραφείο, όπου υπάρχει μία μόνο απώλεια, δεδομένου ότι πρόκειται για το κομματικό όργανο που συνεδριάζει συχνότερα.

Σχετικά Άρθρα