Τέμπη: Ο Μαρκόπουλος πρόεδρος στην Εξεταστική – “Όχι” ΝΔ σε διακομματικό προεδρείο

 Τέμπη: Ο Μαρκόπουλος πρόεδρος στην Εξεταστική – “Όχι” ΝΔ σε διακομματικό προεδρείο

Με αρχαιρεσίες και διαδικαστικά ζητήματα ξεκίνησαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τις αιτίες που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Πρόεδρος της επιτροπής εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος με 16 υπερ και 15 «λευκά», αντιπρόεδρος η κυρία Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα (ΝΔ) και γραμματέας ο κ. Τάσος Μπαρτζώκας (ΝΔ).

Παράλληλα, αποφασίστηκε πως οι εργασίες της Επιτροπής θα είναι αμισθί, θα διεξάγονται τουλάχιστον 3 συνεδριάσεις την εβδομάδα και θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ζητήθηκε να υπάρξει διακομματικό προεδρείο αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Η Εξεταστική για το δυτσύχημα των Τεμπών αποτελείται από 31 μέλη και θα έχει διάρκεια ζωής ένα μήνα. 

Από την πλευρά της ΝΔ, συμμετέχουν οι εξής 16 βουλευτές: Γιάννης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραγκούνης, Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, Φάνης Παππάς, Θάνος Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης, Ιάσονας Φωτήλας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι Βασίλης Κόκκαλης, Διονύσης Καλαματιανός, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Γιάννης Σαρακιώτης. Από το ΠΑΣΟΚ οι Μιλένα Αποστολάκη, Παναγιώτης Δουδωνής και Απόστολος Πάνας, ενώ από το ΚΚΕ οι Καραθανασόπουλος και Κομνηνάκα. Από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης, από τους Σπαρτιάτες ο Πέτρος Δημητριάδης, από τη Νίκη ο Τάσος Οικονομόπουλος, ενώ από την Πλεύση η Ζ. Κωνσταντοπούλου και από τους ανεξάρτητους βουλευτές η Πέτη Πέρκα. 

Σχετικά Άρθρα