ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί το ΣΚ μεγάλο μέρος της Νεολαίας

 ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί το ΣΚ μεγάλο μέρος της Νεολαίας

Μαραθώνια αποδείχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση του κόμματος, καθώς τα 22 παρόντα στελέχη αποτίμησαν την τρέχουσα κατάσταση, με τα περισσότερα να παίρνουν τον λόγο, τοποθετούμενα για τις αποχωρήσεις της τάσης «6 συν 6». Μολονότι «η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό», όπως αναφέρει και η ομόφωνη απόφαση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, το κλίμα περιγράφεται ως αμήχανο και τα περισσότερα στελέχη εμφανίστηκαν «μουδιασμένα», καθώς προσπαθούν να καταγράψουν τον αντίκτυπο, τόσο πολιτικό και επικοινωνιακό, όσο και το μέγεθος της διάσπασης σε απόλυτους αριθμούς.

Έτοιμη για αποχώρηση η πλειονότητα της Νεολαίας

Μέχρι στιγμής, η Κουμουνδούρου μετρά 1.000 αποχωρήσεις μετά την έξοδο της «Ομπρέλας» και 180 νέες εγγραφές μελών σήμερα, την ώρα που νέο κύμα αποχωρήσεων αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, με πρώτη τη Νεολαία. Συγκεκριμένα, συνεδριάζει το Σάββατο το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, όπου θα σημειωθεί, κατά πληροφορίες, μεγάλο κύμα φυγής, ενώ ενήμερη για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των νεότερων στελεχών φέρεται και η κομματική ηγεσία.

Με τον προβληματισμό διάχυτο στις τοποθετήσεις των περισσότερων στελεχών, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε «όχι» σχετικά με το εάν η σημερινή ημέρα ήταν «δύσκολη», αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, όμως από την εισήγησή του διαφάνηκαν οι πρώτες αναδιπλώσεις στη στρατηγική του. Ειδικότερα, η εξαγγελία του ότι πρόκειται να δημιουργήσει Πολιτικό Κέντρο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η Πολιτική Γραμματεία θα λειτουργεί και ως Πολιτικό Κέντρο, με τη νέα συνεδρίαση να έχει οριστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ζήτησε εξωστρέφεια από τα κομματικά στελέχη, σε μια προσπάθεια να τερματίσει αυτήν την πρώτη και επώδυνη για το κόμμα περίοδο, ενώ παρατήρησε πως «προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας», θέλοντας ν’ αλλάξει σελίδα στην κομματική ατζέντα.

«Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες. Η ΠΓ θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε, θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Παρά την απόπειρα φυγής προς τα μπρος, την οποία επιθυμεί η Κουμουνδούρου, οι αποχωρήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα και σε επίπεδο τοπικών και νομαρχιακών εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα η Πολιτική Γραμματεία να επισημαίνει στη σημερινή της απόφαση πως «η μόνη διαφωνία όσων εγκαταλείπουν σήμερα το κόμμα, είναι η διαφωνία με τη βούληση της βάσης. Η άρνησή τους να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, δηλαδή την επιλογή των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εξέλεξαν δημοκρατικά τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του κόμματος», αφαιρώντας τα πολιτικά ερείσματα από τις αποχωρήσεις των διαφωνούντων.

Σχετικά Άρθρα