ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Παππά – Τεμπονέρα στην ΠΓ για τους… “νοικοκυραίους”

 ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Παππά – Τεμπονέρα στην ΠΓ για τους… “νοικοκυραίους”

Τη φράση του Στέφανου Κασσελάκη για τους «νοικοκυραίους» σχολίασε ο Διονύσης Τεμπονέρας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει κομμάτι από την ομιλία του, στην οποία δήλωνε πως δεν θέλει να έχει θέση στο Πολιτικό Κέντρο της Κουμουνδούρου, αν και τέτοιο δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι της συζήτησης!

«Δεν είμαστε με όλους, δεν είμαστε με τους πολλούς, δεν είμαστε με το κεφάλαιο, δεν είμαστε με τους “νοικοκυραίους”», σημείωσε και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Νίκο Παππά.

«Η θέση μας για αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, είναι προβληματική, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχων “θα πληρώσουν ξανά το μάρμαρο”. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να επιμείνουμε στη φορολόγηση του πολύ μεγάλου πλούτου(ενέργεια, σούπερ μάρκες, φαρμακοβιομηχανία, μεταφορές κατασκευές, τράπεζες)», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Έχουν περάσει δύο μήνες σύντροφε Πρόεδρε, αλλά το κόμμα δεν έχει παρουσιάσει ούτε μια πρόταση νόμου. Οι επισκέψεις σε φορείς είναι χρήσιμες και αναγκαίες, αλλά οι φορείς περιμένουν εναλλακτικές προτάσεις», τόνισε στη συνέχεια.

«Τι μου θύμισες…»

Όσο για τον Νίκο Παππά, «άρπαξε την πάσα» και του ανέφερε πως πάνω από το κρεβάτι του παππού του βρισκόταν φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη: «Ο Άρης ήταν με όλους τους νοικοκυραίους», φημολογείται πως ακούστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου.

Στη συνέχεια, του θύμισε με τη σειρά του πως «εθνική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για μισθωτούς, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, όπως υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το σχέδιο του κόμματος, από το βήμα της ΔΕΘ».

Σχετικά Άρθρα