Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

 Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr είναι πλέον ανοικτοί και για τους γονείς που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων που θα επιλέξουν επιμελητή/τρια από το Μητρώο Επιμελητών που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα.

Δικαίωμα συμμετοχής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Νταντάδες της γειτονιάς έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (συμπεριλαμβανομένου και τους αυτοαπασχολούμενος και τους ελεύθερους επαγγελματίες). Επίσης στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Ακόμα σημαντικό είναι οι γονείς που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να μην ξεπερνούν σε ετήσιο ατομικό εισόδημα το ποσό των 24.000 ευρώ. Ενώ δεν θα πρέπει να βρίσκονται υπό το καθεστώς κάποιας άδειας μητρότητας ή άδεια πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου.

Το ποσό που δικαιούνται

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δικαιούχοι του προγράμματος που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι θα λαμβάνουν 500 ευρώ τον μήνα, ενώ 300 ευρώ τον μήνα θα λαμβάνουν οι άνεργες μητέρες και οι δικαιούχοι που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν , μέσω άλλης δράσης, voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, «ξεκινά η δεύτερη φάση του προγράμματος Νταντάδες της γειτονιάς» αναφέροντας ότι ήδη η πλατφόρμα ntantades.gov.gr ήταν ανοικτή για τους επιμελητές/τριες που ήθελαν να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών, η οποία παραμένει ανοικτή και για όποιον άλλον θα ήθελε ακόμα να εγγραφεί.

Οι δήμοι που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή αυτής της δράσης είναι οι εξής: Αθηναίων, Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Αγίων Αναργύρων, Καλλιθέας, Κρωπίας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Νέας Ιωνίας και Παλαιού Φαλήρου.

Για περισσότερες πληροφορίες όσοι/όσες ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν της ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr/ ή να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 3258080 και 210 3258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 20:00.

Σχετικά Άρθρα