Ιταλία: Υπουργός και κουνιάδος της Μελόνι ανάγκασε τρένο να σταματήσει εκεί που ήθελε

 Ιταλία: Υπουργός και κουνιάδος της Μελόνι ανάγκασε τρένο να σταματήσει εκεί που ήθελε

Ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας και κουνιάδος της ακροδεξιάς πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, κατηγορήθηκε ότι μεταχειρίζεται τις ιταλικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες ως το “προσωπικό του πολυτελές αυτοκίνητο”, αφού φέρεται να ανάγκασε τρένο υψηλής ταχύτητας να κάνει μη προγραμματισμένη στάση κοντά στη Ρώμη, ώστε να μπορέσει να κατέβει και να συνεχίσει τον δρόμο του. Ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιτα φέρεται, σύμφωνα με τον Guardian, να κατευθυνόταν στο Caivano, στα περίχωρα της Νάπολης, για να εγκαινιάσει ένα αστικό πάρκο, όταν το τρένο στο οποίο επέβαινε είχε μια σειρά από καθυστερήσεις.

Ενώ είχε ήδη σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση από τη στιγμή που ο υπουργός επιβιβάστηκε στη Ρώμη, το τρένο αντιμετώπισε κι άλλα προβλήματα στο ταξίδι του προς τα νότια, λόγω βλάβης στη γραμμή υψηλής ταχύτητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα il Fatto Quotidiano, ο Λολομπρίτζιτα, ο οποίος ανησυχούσε ότι θα έχανε τα εγκαίνια, ζήτησε τότε από την Trenitalia να παρέμβει και να κάνει μια “έκτακτη στάση” στο Ciampino, κοντά στην πρωτεύουσα, εκεί ακριβώς δηλαδή που ήθελε να βρεθεί.

Τον υπουργό και τη συνοδεία του φέρεται να παρέλαβε κυβερνητικό αυτοκίνητο για να διασφαλίσει ότι θα έφταναν εγκαίρως. Ο Λολομπρίτζιτα δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

Πυρά της αντιπολίτευσης για κατάχρηση εξουσίας

Το περιστατικό οδήγησε σε σκληρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και ηγέτη της Italia Viva, Ματέο Ρέντσι, να κάνει λόγο για “πρωτοφανή κατάχρηση εξουσίας”. Εάν οι αναφορές αποδειχθούν αληθινές, δήλωσε ο Ρέντσι, ο Λολομπρίτζιτα θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο επικεφαλής των Πρασίνων της Ευρώπης, Άντζελο Μπονέλι, δήλωσε ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν ο Λολομπρίτζιτα έκανε κατάχρηση του αξιώματός του, ενώ ο επικεφαλής του κόμματος Περισσότερη Ευρώπη, Ρικάρντο Μάτζι, δήλωσε: “Αν είναι αλήθεια ότι ο Λολομπρίτζιτα έβαλε ένα τρένο να σταματήσει για δική του εξυπηρέτηση, τότε πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο”.

Ο Αντρέα Κάσου του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος καταδίκασε επίσης το περιστατικό ως πράξη “αδικαιολόγητης αλαζονείας”, τονίζοντας την απογοήτευση που αντιμετώπισαν άλλοι επιβάτες που είχαν ήδη αντιμετωπίσει καθυστερήσεις.

“Ο υπουργός Λολομπρίτζιτα δεν μπορεί να μετατρέπει τα ιταλικά τρένα σε προσωπικό του πολυτελές αυτοκίνητο”, δήλωσε στον Τύπο.

“Η έκτακτη στάση που επέβαλε ο Λολομπρίτζιτα στο Ciampino είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο για όλους τους πολίτες που βρίσκονταν στο ίδιο καθυστερημένο τρένο και για όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά διαταραχές στις υπηρεσίες που προκαλούνται από την έλλειψη χρηματοδότησης στον τομέα των μεταφορών, ο οποίος αποτελεί μέρος της κυβέρνησης Μελόνι. Θα καταθέσουμε άμεσα Εξεταστική στη Βουλή για να ρίξουμε άμεσα φως σε αυτή την άσχημη κατάσταση”, πρόσθεσε.

Το κυβερνών κόμμα, Αδέλφια της Ιταλίας, δήλωσε ότι η κριτική που ασκήθηκε στον Λολομπρίτζιτα ήταν “επαίσχυντη” και “απαράδεκτη” και δήλωσε ότι το μόνο που έκανε ήταν να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να φτάσει σε μια σημαντική δέσμευση. Η κυβέρνηση προσπαθούσε να καθαρίσει το γεμάτο εγκληματικότητα Caivano, πρόσθεσε, και είχε λάβει μέτρα για να φτάσει στα εγκαίνια “χωρίς να προκαλέσει με κανέναν τρόπο οποιαδήποτε ζημιά στους άλλους επιβάτες”.

Σχετικά Άρθρα