Τέμπη: Αυτοψία εισαγγελέα στα βαγόνια

 Τέμπη: Αυτοψία εισαγγελέα στα βαγόνια

Αυτοψία πραγματοποίησαν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και ο εφέτης – ανακριτής που εποπτεύει και μετέχει στην διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια των βαγονιών.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες από το larissanet.gr η εισαγγελέας συνοδευόμενη από τις εισαγγελικές αρχές και τον εφέτη – ανακριτή μαζί και με ανακριτικές αρχές από το τμήμα Τροχαίας Λάρισας, επόπτευσε το χώρο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια.

Κατά την ίδια πηγή, η κίνηση αυτή της εισαγγελέως έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όπου ενημερώθηκε και για άλλες τρέχουσες υποθέσεις. Επίσης κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Τρύφωνα Τσάτσαρο.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εντοπισμό ανθρώπινων μελών στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση ανέφερε τα παρακάτω:

«Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών και διευκρινίζεται ότι κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού(λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Σχετικά Άρθρα