Ισραήλ: Παραδόθηκαν στη Χαμάς οι λίστες των ομήρων που θα απελευθερωθούν – Από το πρωί της Παρασκευής η εκεχειρία

 Ισραήλ: Παραδόθηκαν στη Χαμάς οι λίστες των ομήρων που θα απελευθερωθούν – Από το πρωί της Παρασκευής η εκεχειρία

Παραδόθηκαν σύμφωνα με το Κατάρ οι κατάλογοι με τους αμάχους τους οποίους θα απελευθερώσει η Χαμάς, ώστε να ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής η εκεχειρία. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε τον τρόπο που θα τεθεί από αύριο σε εφαρμογή η συμφωνία του Ισραήλ με τη Χαμάς και σημείωσε ότι θα απελευθερωθούν 13 γυναίκες και παιδιά στις 16:00 της ίδιας ημέρας.

Αυτή θα είναι η πρώτη ομάδα ομήρων που θα απελευθερωθούν και θα επιστρέψουν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, η Χαμάς είχε απαγάγει περίπου 240 ανθρώπους από τις 7 Οκτωβρίου, τους οποίους κρατά μέχρι σήμερα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ του Κατάρ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ντόχα αναμένει να ξεκινήσει άμεσα να περνάει μέσω της Ράφα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αμέσως μόλις τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.

Οι ελπίδες του Νετανιάχου για την απελευθέρωση πολλών ομήρων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα πως ελπίζει στην απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να επιτευχθεί αυτό.

«Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας, υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να το πετύχουμε αυτό», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ.

«Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε την πρώτη ομάδα και μετά από αυτό, δεσμευόμαστε να τους απελευθερώσουμε όλους», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην οποία κατέληξαν Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων και τετραήμερη παύση των εχθροπραξιών δεν τέθηκε, όπως αναμενόταν, σήμερα σε εφαρμογή, με Ισραηλινούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι η συμφωνία δεν θα τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από αύριο, Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters και Haaretz

Σχετικά Άρθρα