Απάντηση Τσακαλώτου:Ο Κασσελάκης ενσωματώνει όλο το αφήγημα του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος

 Απάντηση Τσακαλώτου:Ο Κασσελάκης ενσωματώνει όλο το αφήγημα του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος

«Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχουν λήξει.

«Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης», προσθέτει το πρώην στέλεχος του κόμματος σε ανάρτησή του στα social media.

«Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε “εμπρός πίσω”, όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία», συμπληρώνει ο ίδιος.

Ακολούθως αναφέρει: «Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει».

«Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του», τονίζει και καταλήγει:

«Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος».

Κασσελάκης: «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει λήξει»

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε νέες αιχμές για τον αποχωρήσαντα από το κόμμα Ευκλείδη Τσακαλώτο και προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Συγκεκριμένα, βρισκόμενος σε πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων έξω από το υπουργείο Οικονομικών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο σημείωσε, αναφερόμενος στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους είναι μνημονιακή, αυτή η εποχή έχει λήξει. Πλέον, η ΝΔ αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση με αξιοπρέπεια και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους» παίρνοντας σαφή απόσταση από την περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την φορολογική πολιτική που είχε επιλέξει, και κατηγορώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για φοροεπιδρομή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης προγραμμάτισε εκτάκτως Πολιτική Γραμματεία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο προγραμματισμός του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την επόμενη περίοδο καθώς και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου.

Είναι προφανές ότι όσο η ομάδα των 6+6 καθυστερεί να λάβει τις τελικές της αποφάσεις αναφορικά με τον χρόνο της αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί να πάρει την πρωτοβουλία και να εκθέσει τους βουλευτές και τα στελέχη που βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.

Με την έκτακτη σύγκληση της ΠΓ ο Στέφανος Κασσελάκης «πετάει το γάντι» στην ομάδα Αχτσιόγλου καθώς θεωρείται απίθανο τα στελέχη της που είναι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να παρευρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση. Δεν αποκλείεται, πάντως, οι 6+6 να ανακοινώσουν την οριστική τους αποχώρηση πριν την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σχετικά Άρθρα