Στο Κερατσίνι για τα αντιπλημμυρικά ο Πατούλης

 Στο Κερατσίνι για τα αντιπλημμυρικά ο Πατούλης

Τα υπό εξέλιξη έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης όμβριων στην περιοχή «Σκλαβενίτη» στο Κερατσίνι, τo οποίo κατασκευάζεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 7.6 εκατ. ευρώ, επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, καθώς θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία συχνά πλήττεται από πλημμυρικά φαινόμενα. Το δίκτυο κατασκευάζεται εκατέρωθεν της λεωφόρου Δημοκρατίας με αποδέκτη τη θάλασσα, μέσω κεντρικού αγωγού που διανύει την οδό Μπουμπουλίνας. Με την κατασκευή επικείμενου συμπληρωματικού έργου (αναμένεται μελέτη που εκπονεί ο ΟΛΠ σχετικά με την κατασκευή του αποδέκτη εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα) προβλέπεται η συνολική εξάλειψη πλημμυρικών φαινομένων στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. 

Το έργο θα δημοπρατηθεί μετά την παραλαβή και έγκριση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής της μελέτης που ήδη εκπονεί ο ΟΛΠ.  

Σημειώνεται πως μέσα στο 2023 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, συμπληρωματικό έργο προϋπολογισμού 9.100.000 ευρώ, για την κατασκευή των υπόλοιπων αγωγών της αρχικής μελέτης που εκβάλουν στη θάλασσα διερχόμενοι από τον χώρο του CAR TERMINAL του ΟΛΠ.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης είπε ότι το έργο αποτελεί «σταθμό» για το Κερατσίνι, καθώς θα προστατέψει αποτελεσματικά την πόλη και τους κατοίκους, προσθέτοντας: «Με συνέπεια και ευθύνη επενδύουμε στην προστασία της ζωής των πολιτών που είναι προτεραιότητά μας.

Ένα πρόβλημα δεκαετιών που ταλαιπωρούσε τους δημότες Κερατσινίου και απειλούσε ανθρώπινες ζωές, βρίσκει επιτέλους λύση μ΄ ένα έργο που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια». 

Σχετικά Άρθρα