Σταθάκης: Θέμα ωρών η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ

 Σταθάκης: Θέμα ωρών η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα ωρών είναι κατά τον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τα στελέχη που έχουν αποχωρήσει και αυτά που θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Σταθάκης αφού υποστήριξε ότι ο λόγος του Στέφανου Κασσελάκη είναι εμπρηστικός και διχαστικός, πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ένα πολιτικό σκηνικό στο οποίο η ευρύτερη Αριστερά του κόμματος έχει αποχωρήσει, για να προσθέσει: «Εκτιμώ ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα επιτευχθεί και ότι έχει βρεθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών που απαιτούνται. Ο χώρος που θέλουμε να φτιάξουμε πρέπει να έχει μια πολιτική ταυτότητα πιο διευρυμένη και να έχει μέσα μεγάλη δόση οικολογίας. Φυσικά θέλουμε και τον κ. Κόκκαλη μαζί μας».

Εκτίμησε δε πως «δεν θα τελειώσει με την αποχώρηση Αχτσιόγλου η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχει και ένας ενδιάμεσος χώρος στην Κεντρική Επιτροπή που δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνουν. Αυτό που μας οδήγησε στην απόφασή μας να φύγουμε είναι ότι ο Κασσελάκης δεν τα πάει καλά με την Αριστερά. Διέβη τον Ρουβίκωνα, μπορεί πλέον να βασίζεται στην ηγετική του ομάδα, που είναι λαϊκίστικη. Για όποιον έχει κλείσει την πόρτα σε ένα κόμμα δεν κοιτάζει πίσω του».

Κατά τον ίδιο, «υπάρχει και ένας ενδιάμεσος χώρος που δεν ξέρω τι θα κάνει, ο οποίος θα συνεχίσει να έχει το πρόβλημα ενός κόμματος το οποίο κινείται υπό την ηγεσία του κ. Κασσελάκη και της ηγετικής ομάδας με τον τρόπο που κινείται εμπρηστικός, διχαστικός κ.ο.κ. Ο χώρος αυτός αναζητά να φτιάξει μια πολιτική ταυτότητα πολύ διαφορετική, πολύ πιο διευρυμένη και με τα χαρακτηριστικά βεβαίως που φέρουν και τα πρόσωπα και οι πολιτικές που έχουν υπηρετήσει αλλά και πιο διευρυμένο ταυτόχρονα προκειμένου να είναι ένας βιώσιμος χώρος και να δίνει προοπτική. Σε αυτό το μείγμα θα έχει πολύ πιο καθαρή οπτική στα πράγματα».

Ερωτηθείς εάν θα έχει αριστερή ή κεντροαριστερή οπτική απάντησε: «Η συζήτηση νομίζω έχει ένα κοινό πεδίο δηλαδή είναι προφανές ότι η αριστερή οπτική πρέπει να έχει πολύ μεγάλη δόση οικολογίας πλέον. Φυσικά θα θέλαμε μαζί μας και τον Πέτρο Κόκκαλη, εννοείται. Συμπορευτήκαμε τόσα χρόνια. Νομίζω ότι είναι μέσα στην πολιτική οπτική μιας μεγάλης ανασύνθεσής που αυτή πρέπει να είναι η επιδίωξη του όποιου νέου σχήματος διαμορφωθεί.

Ερωτηθείς αν η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «για κάποιον που κλείνει την πόρτα σε ένα κόμμα, δεν κοιτάζει πίσω, κοιτάζει μπροστά. Κοιτάζει δηλαδή το πώς θα συγκροτήσει έναν αξιόπιστο αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ και πως θα συμβάλει στο να διαμορφωθούν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Προσωπικά εγώ που άνοιξα και έκλεισα την πόρτα νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείσαι με αυτό που άφησες πίσω σου. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες, υπάρχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση νομίζω ότι είναι θέμα ωρών ή ημερών να κλείσει αυτός ο κύκλος».

Σχετικά Άρθρα