Προειδοποίηση Ισραήλ σε Χεζμπολάχ: Οι επιθέσεις σας μπορεί να οδηγήσουν σε πόλεμο στον Λίβανο

 Προειδοποίηση Ισραήλ σε Χεζμπολάχ: Οι επιθέσεις σας μπορεί να οδηγήσουν σε πόλεμο στον Λίβανο

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν προειδοποιεί ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν γενικευμένο πόλεμο στο Λίβανο. «Οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ, του πληρεξουσίου του Ιράν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο στον Λίβανο», ανέφερε ο Κοέν σε δημοσιογράφους.

«Το Ισραήλ δεν έχει συμφέρον να ανοίξει άλλο μέτωπο, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τέτοιες επιθέσεις. Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι να εφαρμόσει πλήρως το ψήφισμα 1701, προκειμένου να αποτραπεί ένας πόλεμος στο Λίβανο», τόνισε.

Το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο έθεσε τέλος στον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006, ζητούσε τον αφοπλισμό όλων των λιβανέζικων πολιτοφυλακών – μια αναφορά στη Χεζμπολάχ – και την «απελευθέρωση» του νότιου Λιβάνου από όλες τις παραστρατιωτικές ομάδες, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Την Τρίτη, ο Κοέν έγραψε προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προειδοποιώντας ότι ένας περιφερειακός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει λόγω των επανειλημμένων επιθέσεων της Χεζμπολάχ εναντίον Ισραηλινών πολιτών και των IDF και κάλεσε το σώμα να εφαρμόσει το ψήφισμα 1701 για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Σχετικά Άρθρα