“Κόψανε” ηθοποιό από το νέο “Scream” επειδή υποστήριξε την Παλαιστίνη

 “Κόψανε” ηθοποιό από το νέο “Scream” επειδή υποστήριξε την Παλαιστίνη

Η Μεξικανή ηθοποιός Melissa Barrera απολύθηκε από την επερχόμενη συνέχεια της ταινίας Scream, αφού η εταιρεία παραγωγής Spyglass δήλωσε ότι οι πρόσφατες φιλοπαλαιστινιακές αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αντισημιτικές.

Η πρωταγωνίστρια έχει τοποθετηθεί πολλές φορές δημόσια για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολής, λαμβάνοντας ξεκάθαρα θέση υπέρ του παλαιστινιακού λαού και καταδικάζοντας τις θηριωδίες του Ισραήλ από την έναρξη των εχθροπραξιών, την 7η Οκτωβρίου. Μάλιστα, έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για «γενοκτονία και εθνοκάθαρση» των Παλαιστινίων.

Η Spyglass υπεραμύνθηκε της θέσης ακόμη και μετά την κατακραυγή στα σόσιαλ μίντια και δήλωσε ότι έχει «μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή στην υποκίνηση μίσους σε οποιαδήποτε μορφή».

Προτιμώ να με αποκλείουν για το ποιον συμπεριλαμβάνω, παρά να με συμπεριλαμβάνουν για το ποιον αποκλείω

Ωστόσο, πριν ανακοινωθεί η απόλυσή της, η ίδια έκανε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram στην οποία έγραφε: «Στο τέλος της ημέρας, προτιμώ να με αποκλείουν για το ποιον συμπεριλαμβάνω, παρά να με συμπεριλαμβάνουν για το ποιον αποκλείω».

Η ανάρτηση αυτή ερμηνεύτηκε από ορισμένους από τους ακολούθους της ως αιχμή για τον εξοβελισμό της από την ταινία.

Σε προηγούμενες αναρτήσεις της, το τελευταίο διάστημα, είχε αναφέρει ότι το Ισραήλ εργαλειοποιεί το Ολοκαύτωμα «για την ενίσχυση της ισραηλινής βιομηχανίας όπλων» και ότι η Γάζα «αντιμετωπίζεται σαν στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Σε δήλωσή του στο αμερικανικό περιοδικό lifestyle, Variety, εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής του Scream 7, δήλωσε ότι η στάση που τηρείται είναι «ξεκάθαρη».
Είπε χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με το θέμα: Έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή την υποκίνηση μίσους με οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων ψευδών αναφορών σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση, διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος ή οτιδήποτε ξεπερνάει κατάφωρα τα όρια της ρητορικής μίσους».».

Η Barrera έχει πρωταγωνιστήσει στις δύο προηγούμενες ταινίες Scream και έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στην πρόσφατη κινηματογραφική εκδοχή της Carmen και στη διασκευή του θεατρικού μιούζικαλ In The Heights το 2021, μεταξύ άλλων.

Βέβαια, δεν είναι η μόνη που έχει πέσει «θύμα» της υπερβολικά φιλοϊσραηλινής στάσης της πολιτιστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ. Την απόλυση της Barrera συνόδευσε λίγο μετά η είδηση της απόλυσης της καταξιωμένης ηθοποιού Σούζαν Σαράντον από το πρακτορείο εκπροσώπησης ταλέντων του Χόλιγουντ UTA, αφού μίλησε σε μια διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

«Οι άνθρωποι αμφισβητούν, οι άνθρωποι σηκώνουν το ανάστημά τους, οι άνθρωποι εκπαιδεύονται, οι άνθρωποι απελευθερώνονται από την πλύση εγκεφάλου που ξεκίνησε όταν ήταν παιδιά», φαίνεται να δηλώνει σε ομιλία της στη συγκέντρωση.

Η Σάραντον ενθάρρυνε τους παρευρισκόμενους να «είναι δυνατοί, υπομονετικοί, ξεκάθαροι και να συμπαρασταθούν σε όποιον έχει το θάρρος να μιλήσει» και ευχαρίστησε «την εβραϊκή κοινότητα που βγήκε να μας στηρίξει».

Είναι γνωστή για τη χρόνια ακτιβιστική της δράσης υπέρ των δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα