Κασσελάκης: Σαφείς αιχμές κατά Τσίπρα μέσω επίθεσης σε “Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους”- Η λέξη …”πλέον” που αφαιρέθηκε από την δήλωση

 Κασσελάκης: Σαφείς αιχμές κατά Τσίπρα μέσω επίθεσης σε “Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους”- Η λέξη …”πλέον” που αφαιρέθηκε από την δήλωση

Μεταξύ της γραπτής δήλωσής του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο X (Twitter) και μοιράστηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και της προφορικής του, στην συγκέντρωση των επιστημονικών και επαγγελματικών οργανώσεων που διαμαρτύρονται για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να παραλείπει την λέξη “πλέον”. Η οποία, όμως, είναι αυτή που επηρεάζει το νόημα της δήλωσης και ουσιαστικά ισοδυναμεί με ευθεία αιχμή κατά της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015-19.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “η μνημονιακή εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους τελείωσε” και η αναφορά αποτελεί επίθεση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών που είχε προκαλέσει τότε το λεγόμενο “κίνημα της γραβάτας”. Μόνο που η πολιτική απόφαση τότε, και έχει εξηγηθεί σχετικά από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό και πρόσφατα από τον Γιάννη Δραγασάκη, ήταν προφανώς του Αλέξη Τσίπρα.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι πως στην δήλωση (προφορικά) ακούγεται η λέξη …πλέον. “Πλέον, την ευθύνη της φοροεπιδρομής έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ”, επισημαίνει, άρα η κυβέρνηση Τσίπρα είχε κάνει τότε φοροεπιδρομή.

Σχετικά Άρθρα