Ισραήλ για ομήρους: “Περίπλοκη διαδικασία η απελευθέρωση – Μπορεί να πάρει χρόνο”

 Ισραήλ για ομήρους: “Περίπλοκη διαδικασία η απελευθέρωση – Μπορεί να πάρει χρόνο”

«Η απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα είναι μια περίπλοκη διαδικασία που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και μπορεί να πάρει χρόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, το βράδυ της Τετάρτης. Λίγες ώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία του Ισραήλ με τη Χαμάς και τα στοιχεία που βλέπουν σήμερα (22.11.2023) το φως της δημοσιότητας, ο Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι έβαλε με τον τρόπο του ένα «στοπ» σε όσα ακούγονται.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης σχετικά με τα τεκταινόμενα στο πεδίο της μάχης, ο εκπρόσωπος των IDF εξήγησε ότι η απελευθέρωση και η ανταλλαγή των ομήρων είναι μια περίπλοκη διαδικασία και τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από ισραηλινά και άλλα διεθνή ΜΜΕ ότι η ανταλλαγή των ομήρων θα μπορούσε να ξεκινήσει από την ώρα που θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία, δηλαδή από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου, αφού από εκείνη την ώρα και για τις επόμενες 4 ημέρες θα υπάρχει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το μόνο που απέμενε για να ξεκινήσει η διαδικασία της ανταλλαγής ήταν να παραδοθεί η λίστα των ονομάτων των ομήρων που θα απελευθερωθούν από τη Χαμάς στο Ισραήλ και αντίστροφα.

Οι όμηροι θα παραδίδονταν σε ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου και θα έφταναν στις χώρες του.

Δεν είναι σαφείς οι λόγοι που η διαδικασία της απελευθέρωσης των ομήρων κρίνεται περίπλοκη.

Σχετικά Άρθρα