Τηλεφωνική απάτη στις Σέρρες: Πέταξε από το μπαλκόνι 78 χρυσές λίρες αξίας 31.000 ευρώ

 Τηλεφωνική απάτη στις Σέρρες: Πέταξε από το μπαλκόνι 78 χρυσές λίρες αξίας 31.000 ευρώ

Οι χρυσές λίρες που κρατούσε στο σπίτι της στις Σέρρες έκαναν φτερά, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Αιτία η τηλεφωνική απάτη που προηγήθηκε σε βάρος της άτυχης ιδιοκτήτριας. Πίστεψε ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και δέχτηκε να ρίξει από το μπαλκόνι του σπιτιού της, τις λίρες που είχε στο διαμέρισμα. Ήλπιζε τότε ότι θα βοηθούσε στο να σωθεί η ζωή του παιδιού της. Έκανε λάθος που κατάλαβε λίγο αργότερα, όταν μίλησε με την κόρη της. Οι δράστες όμως είχαν προλάβει να απομακρυνθούν και πιθανότατα άρχισαν να σκέφτονται το επόμενο χτύπημα.

Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στις Σέρρες,  είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης Ελληνίδας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου 2023, συνεργός του προαναφερόμενου άνδρα τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της δήθεν είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα για να πείσουν την ηλικιωμένη, γυναικά συνεργός τους προσποιούνταν στο τηλέφωνο ότι είναι η κόρη της, που δήθεν είχε τραυματιστεί. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να της αποσπάσουν 78 χρυσές λίρες αξίας περίπου 31.000 ευρώ, που η ηλικιωμένη έριξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της και παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας. 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. 

Σχετικά Άρθρα