Τέμπη: “Έρχονται γιορτές, εμείς στολίζουμε τα μνήματα των παιδιών μας” – Συγκλονίζει η μητέρα της Κέλλυς

 Τέμπη: “Έρχονται γιορτές, εμείς στολίζουμε τα μνήματα των παιδιών μας” – Συγκλονίζει η μητέρα της Κέλλυς

Ράγισε καρδιές η μητέρα της 23χρονης Κέλλυς Πορφυρίδου, η οποία σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μιλώντας για την κόρη της στο Star. Η Άννα Καρατζόγλου μίλησε για την κόρη της και για τον τρόπο που έμαθε για τον θάνατό της στα Τέμπη, ενώ άφησε ένα συγκινητικό μήνυμα για τις γιορτές. «Έρχονται γιορτές, εμείς στολίζουμε τα μνήματα των παιδιών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω πίσω το παιδί μου αλλά δεν θα μπορέσω να το έχω, θέλω καθολική δικαιοσύνη αλλά ξέρω πως δεν θα υπάρξει, αυτό που όμως ξέρω και θα κάνω τα πάντα, είναι να δώσω αγώνα για να δικαιωθεί έστω και στο ελάχιστο η Κέλλυ μου. Να ανακτήσω την ηρεμία και την όποια ισορροπία μου, για να μεγαλώσω και το άλλο μου παιδί, αλλά θα ήθελα και σεβασμό και σε μένα και σε όλους τους γονείς αλλά κυρίως στα παιδιά αυτά που δολοφόνησαν.

«Απαιτώ τον σεβασμό τους. Να προσθέσω και κάτι ακόμα, για όλους η ζωή συνεχίζεται, έρχονται γιορτές, οι υπόλοιποι άνθρωποι θα τις περάσουν με τις οικογένειές τους. Εμείς στολίζουμε τα μνήματα των παιδιών μας, δεν ξέρω εάν αυτό λέει κάτι σε κάποιους ανθρώπους».

«Ταυτοποιήθηκε από τους τελευαίους»

«Η Κέλλυ μου πήγε για μία εκδρομή στην Αθήνα να δει το αγόρι της και θα γυρνούσαν μαζί. Την περίμενα την Τρίτη, μίλησα μαζί της δύο φορές, μίλησα και μαζί της ενώ είχε ανέβει στο τρένο και μέιναμε στο “μαμά θα τα πούμε το βράδυ, μην αγχώνεσαι θα έρθει να μας πάρει ο φίλος του αγοριού μου”. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε, στις 21:30 το βράδυ».

«Αργότερα στη 01:00 με ξύπνησε ο μπαμπάς της, βλέποντας τα πλάνα στην τηλεόραση και αρχίσαμε να παίρνουμε την Κέλλυ τηλέφωνο και το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο. Ήξερα ότι δεν ζει, δεν ήξερα το μέγεθος της φρίκης. Η Κέλλυ ήταν στα πιο καμένα παιδιά, γι’ αυτό και άργησε πολύ η ταυτοποίησή της. Ήταν από τα τελευταία άτομα που ταυτοποιήθηκαν, έζησα ό,τι απεύχεται κάθε άνθρωπος και κάθε γονιός» πρόσθεσε στη συνέχεια για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Θέλω να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Εκείνη την ημέρα έγινε μία μαζική δολοφονία, εκείνη την ημέρα δολοφόνησαν 57 ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή νιώθω πως το παιδί μου δεν έχει δικαιωθεί, έχουν αφήσει πίσω τους διαλυμένα σπίτια, ρημαγμένους ανθρώπους, γονείς που μαζεύουν τα κομμάτια τους για να σταθούν και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας» συνέχισε για τις ευθύνες.

«Έχω άλλο ένα παιδί, 15 χρονών και έπρεπε από τη μία να συνειδοτοποιήσω τη φρίκη της κατάστασης και από την άλλη να σταθώ και στο άλλο παιδί μου. Αυτό που έχω εγώ να πω είναι ότι νιώθω ντροπή, δεν σεβάστηκε κανένας κανέναν, έγινε το στυγερότερο έγκλημα και έγινε σαν να μην συνέβη τίποτα».  

«Κυκλοφορούν ελεύθεροι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή»

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν άνθρωποι που θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή, έχουν επανεκλεγεί και αυτό που με πονάει περισσότερο, είναι ότι προκαλούν, δεν έχει γίνει τίποτα για την υπόθεση, συγκάλυψη και μία συνεχόμενη πρόκληση. Με πονάει το γεγονός ότι 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έχουν περάσει 9 μήνες από τότε και υπάρχει μία πλήρη συγκάλυψη και είναι χειρότερη από το έγκλημα» τόνισε για το πώς διαχειρίζεται την κατάσταση.

«Δεν μιλάμε μόνο για αυτούς που είναι στη φυλακή, σε αυτήν την υπόθεση ευθύνονται και πολιτικά πρόσωπα τα οποία είναι αυτή τη στιγμή ελεύθερα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κινηθεί κανείς εναντίον τους. Δεν έχουν απαντηθεί βασικά ερωτήματα, δεν έχουν γίνει ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή και εγώ πρέπει να αντιμετωπίσω τις προκλητικές δηλώσεις κάποιων ανθρώπων».

Σχετικά Άρθρα