Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες και καταιγίδες την Τετάρτη – Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο

 Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες και καταιγίδες την Τετάρτη – Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο

Με ισχυρές νεφώσεις θα ξεκινήσει ο καιρός της Τετάρτης με τον Σάκη Αρναούτογλου να σημειώνει ότι χρειάζεται προσοχή στα Δωδεκάνησα. Ειδικότερα, από το πρωί της Τετάρτης έως και το μεσημέρι θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και στα δυτικά, στην Αττική, στις Κυκλάδες σε Ροδόπη και Έβρο.

Από το μεσημέρι και μετά οι βροχές και οι καταιγίδες θα διατηρηθούν στα δυτικά, αλλά και στα νότια τμήματα της Θράκης. Ισχυρά φαινόμενα θα έχουμε και στα Δωδεκάνησα, ενώ το βράδυ αναμένονται νέα φαινόμενα στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι να φτάσει στα κεντρικά στους 22 βαθμούς, στα βόρεια από 14 έως 18 και στα νότια στους 24. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς και στα ανατολικά τους 19.

Στην Αττική θα έχουμε από το πρωί βροχές και καταιγίδες και από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ένα πέρασμα από βροχές και μέχρι το βράδυ θα κυριαρχήσει η συννεφιά. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς.

Την Πέμπτη θα έχουμε φαινόμενα στα ΒΑ τμήματα της χώρας, με το σκηνικό να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μουντό.

Την Παρασκευή θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά στα δυτικά και τα ανατολικά θα πέσουν διάσπαρτες μπόρες.

Από το Σάββατο θα έχουμε μια σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και δυνατούς δυτικούς ανέμους. Από το απόγευμα και μετά και κυρίως το βράδυ θα έχουμε και νέες χιονοπτώσεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας σε Μακεδονία και Θράκη.

Την Κυριακή το σύστημα θα κινηθεί στα ανατολικά και οι άνεμοι θα πνέουν πλέον βοριάδες.

Σχετικά Άρθρα