Σακίρα: Συμφωνία με τις ισπανικές Αρχές για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ

 Σακίρα: Συμφωνία με τις ισπανικές Αρχές για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ

Η Κολομβιανή ποπ σταρ, Σακίρα, κατέληξε τη Δευτέρα (20/11) σε συμβιβασμό με τους εισαγγελείς για να αποφύγει μια δίκη στη Βαρκελώνη σχετικά με τις κατηγορίες ότι δεν κατέβαλε 14,5 εκατ. ευρώ σε φόρο εισοδήματος μεταξύ του 2012 και του 2014.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Σακίρα αποδέχθηκε τις κατηγορίες και πρόστιμο ύψους 50% του οφειλόμενου ποσού, δηλαδή πάνω από 7,3 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει ο Guardian. Αποδέχτηκε, επίσης, ένα επιπλέον πρόστιμο 438.000 ευρώ για να αποφύγει ποινή φυλάκισης τριών ετών, δήλωσε ο δικαστής κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία της δίκης.

«Αναγνωρίζετε τα γεγονότα και συμμορφώνεστε με τις νέες ποινές που ζητήθηκαν;» ρώτησε ο δικαστής Χοσέ Μανουέλ ντελ Άμο Σάντσεθ. «Ναι», απάντησε η τραγουδίστρια.

Η Σακίρα έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 10 π.μ. (τοπική ώρα), συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της, εν μέσω φρενίτιδας των μέσων ενημέρωσης. Προηγουμένως, η τραγουδίστρια, η οποία έχει επίσης σε εξέλιξη μια δεύτερη έρευνα για φορολογική απάτη με τις ισπανικές Αρχές, είχε ορκιστεί να πολεμήσει τις «ψευδείς», όπως τις χαρακτήρισε, κατηγορίες.

Επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία ζητούσε να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών και να διεκδικήσει πίσω τους φόρους που, όπως έλεγε, όφειλε. Οι Αρχές υποστήριξαν ότι η Σακίρα πέρασε περισσότερο από το μισό κάθε έτους, μεταξύ του 2012 και του 2014, στην Ισπανία και ως εκ τούτου εθεωρείτο κάτοικος της χώρας. Μάλιστα, ένα ακίνητο στη Βαρκελώνη που αγόρασε τον Μάιο του 2012, χρησίμευε ως οικογενειακή κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι η Σακίρα ζούσε με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, Ζεράρ Πικέ, για 11 χρόνια και το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Η τραγουδίστρια μετακόμισε στο Μαϊάμι μετά τον χωρισμό τους.

Σχετικά Άρθρα