Πώς ο Νάσος Ηλιόπουλος βρέθηκε στο επίκεντρο του… “κυκλώνα” ΣΥΡΙΖΑ – Ο “βούρκος”, οι αντιδράσεις και η απάντηση

 Πώς ο Νάσος Ηλιόπουλος βρέθηκε στο επίκεντρο του… “κυκλώνα” ΣΥΡΙΖΑ – Ο “βούρκος”, οι αντιδράσεις και η απάντηση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τη λέξη «βούρκος» που φέρεται να χρησιμοποίησε, μιλώντας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας «6+6», που εξετάζει την αποχώρησή της από το κόμμα.

Ο κ. Ηλιόπουλος φέρεται να τάχθηκε υπέρ της φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικά τις επιθέσεις που δυστυχώς φτιάχνουν μια εικόνα πολιτικού βούρκου, η προσπάθεια συνεννόησης είναι ακόμα πιο δύσκολη. Πιο εύκολο να ανέβουμε ένα δύσβατο βουνό παρά να παλέψουμε αυτόν τον βούρκο».

Μεταξύ αυτών που αποδοκίμασαν τα όσα φέρεται να είπε, ήταν η βουλευτής Έλενα Ακρίτα, η οποία ανάρτησε στα κοινωνικά σχόλια πως ο κ. Ηλιόπουλος «σήμερα μάς δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη ζει στο βούρκο. Ανάμεσα τους κι εγώ. Χτες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος. Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου.».

Στον Νάσο Ηλιόπουλο απάντησε και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, υποστηρίζοντας «όλος ο κόσμος που παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είμαστε πολλοί, γιατί είμαστε με το κόμμα και τον εκάστοτε εκλεγμένο πρόεδρο, είμαστε κατά τον κ. #Ηλιόπουλο «ο βούρκος»! Εμείς με το λαό και εκείνοι με την καρέκλα αγκαλιά!!!».

Μετά τις αντιδράσεις, ο Νάσος Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για το τι σημαίνει βούρκος, αφήνοντας σαφείς αιχμές και στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα προς συγκεκριμένους αποδέκτες.

Όπως τόνισε, «βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα».

Σε κάθε περίπτωση, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε πως βούρκος «δεν είναι το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας», οι οποίοι «είναι η ζωή μου», υπογραμμίζοντας πως «αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Σχετικά Άρθρα