Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για την 16χρονη με τα ναρκωτικά

 Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για την 16χρονη με τα ναρκωτικά

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δυο από τους πέντε κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση χορήγησης ναρκωτικών στο 16χρονο κορίτσι στο Βύρωνα, το οποίο νοσηλεύεται δίνοντας «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

Ένας άνδρας και ένας ανήλικος κατηγορούμενος μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ενώ η νεαρή συγκατηγορούμενη τους αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανένα όρο.

Οι πέντε κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς φέρονται να έδωσαν κοκτέιλ ουσιών στην 16χρονη την οποία φαίνεται πως είχαν μετατρέψει σε πειραματόζωο.

Πληροφορίες , ωστόσο, αναφέρουν ότι οι πέντε αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Συγκεκριμένα φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι δεν έδωσαν ναρκωτικά στη 16χρονη η οποία εμφανίζεται να είχε κάνει χρήση κάνναβης και «σίσα» , ουσία που είναι γνωστή και ως η «κόκα των φτωχών».

Η 16χρονη βρέθηκε στο σπίτι του Βύρωνα μαζί με μια 17χρονη φίλη της η οποία ήταν εκείνη που την βρήκε αναίσθητη και κάλεσε ασθενοφόρο. Η 17χρονη φέρεται να περιγράφει στις αρχές ότι βρήκε τη φίλη της «ξαπλωμένη με ανοιχτά τα μάτια να είναι έτσι γουρλωμένα». «Μετά τα μάτια της να πηγαίνουν προς τα πάνω. Έβγαζε κάτι αίματα, κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να την σηκώσω, τα έβγαζε αυτά τα υγρά. Και ήθελα να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και μετά την έβαλα να καθίσει όρθια» αναφέρει.

Φίλος της 16χρονης εμφανίζεται να περιγράφει ότι «έκανε συνεχώς χρήση ναρκωτικών ουσιών». «Ήταν στο τοπ στάδιο. Ό,τι ναρκωτικό υπάρχει το έπινε» φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ η μητέρα του κοριτσιού , η οποία αναζητούσε το παιδί της, ανέφερε πως τα μέλη της παρέας της ασκούσαν ψυχολογική πίεση φτάνοντας , μάλιστα, στο σημείο να απαντούν στο τηλέφωνο της κόρης της, όταν εκείνη την καλούσε. «Την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν coctail ναρκωτικών» είπε η μητέρα στις αρχές σημειώνοντας πως η κόρη της άλλαξε συμπεριφορά τον τελευταίο 1,5 χρόνο όταν γνώρισε την συγκεκριμένη παρέα η οποία θεωρεί ότι την ώθησε στη χρήση ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκτη ανήλικη συλληφθείσα, με εντολή εισαγγελέα ,αφέθηκε ελεύθερη την περασμένη Παρασκευή.

Σχετικά Άρθρα