Καντέρ κατά Ερντογάν: Βλέπει τον πόλεμο ως “εργαλείο” για να κερδίσει ψήφους

 Καντέρ κατά Ερντογάν: Βλέπει τον πόλεμο ως “εργαλείο” για να κερδίσει ψήφους

Ο άλλοτε άσος του NBA, Ενές Καντέρ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γάζας και της ρητορικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κράτη που επιθυμούν να προχωρήσουν τη διαδικασία ένταξης. Υπενθυμίζεται ότι ο Καντέρ είναι καταζητούμενος στην Τουρκία, αφού έχει επικηρυχθεί, με τις αρχές να προσφέρουν 500.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Ο πολέμιος του Προέδρου της Τουρκίας υποστήριξε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, διατηρεί εδώ και καιρό αυταπάτες σχετικά με τις απόψεις και τις προθέσεις του κ. Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της 20ετούς θητείας του, ως ηγέτης της Τουρκίας, έχει βοηθήσει τη Ρωσία, το Ιράν και το Κατάρ να αποσταθεροποιήσουν τη Μέση Ανατολή», έγραψε σε άρθρο Wall Street Journal.

«Ο κ. Ερντογάν συνομιλεί με τους ηγέτες της Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Στην πραγματικότητα, η συνηγορία του κ. Ερντογάν υπέρ των μουσουλμάνων είναι επιλεκτική. Είναι σιωπηλός, για παράδειγμα, όταν πρόκειται για τους Ουιγούρους που αντιμετωπίζουν θρησκευτικές διώξεις στην Κίνα και βουβός για τους Κούρδους, θύματα της δικής του κυβέρνησης», σημείωσε εν συνεχεία ο Τούρκος μπασκετμπολίστας.

«Αναμφίβολα, ο κ. Ερντογάν δεν θα αποδειχθεί φίλος του λαού της Γάζας. Βλέπει τον πόλεμο ως ένα “εργαλείο” για να αυξήσει την επιρροή του και να κερδίσει ψήφους στην Τουρκία. Μία ευκαιρία να το παίξει παγκόσμιος ηγέτης, ενώ υποδαυλίζει τον εξτρεμισμό» εκτίμησε.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι «το Ισραήλ ανακάλεσε τους διπλωμάτες του από την Τουρκία και δηλώνει ότι επανεκτιμά τους δεσμούς με την Άγκυρα. Η ίδια επανεκτίμηση θα έπρεπε να γίνει και στις δυτικές πρωτεύουσες και τους διεθνείς οργανισμούς που αποδέχθηκαν το τουρκικό καθεστώς τα τελευταία είκοσι χρόνια».

Σχετικά Άρθρα