Η …μετέωρη δέσμευση Κασσελάκη πριν το τέλος

 Η …μετέωρη δέσμευση Κασσελάκη πριν το τέλος

Στην συνέντευξή του στον Ant1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου (που πρώτη φορά για τηλεοπτική εμφάνιση πρωθυπουργού ή πολιτική αρχηγού προβλήθηκε και σε επανάληψη, …προς εμπέδωση), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να έκανε άνοιγμα προς τους διαφωνούντες υποσχόμενος την σύσταση πολιτικού κέντρου στο κόμμα με την συμμετοχή όλων των κορυφαίων στελεχών ασχέτως πλευράς. Η αναφορά του, βεβαίως, περί “αποστατών” υπονόμευσε αυτό το άνοιγμα, ωστόσο ας πούμε ότι παραμένει ως δέσμευση.

Στην βάση αυτή θα έπρεπε να γίνει η δική του (ύστατη) προσπάθεια αποφυγής της δεύτερης και μεγάλης διάσπασης, εφόσον πραγματικά επιθυμεί και επιδιώκει κάτι τέτοιο. Να εξαγγείλει το πολιτικό κέντρο διεύθυνσης και συντονισμού του κόμματος και να προτείνει την ένταξη της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Νάσου Ηλιόπουλου, δίπλα στον Νίκο Παππά και την δική του ομάδα. Το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο “κρουστικό” (όπως τον αποκάλεσε ο Γιάννης Δραγασάκης), το γνωρίζει, όπως και το ότι είναι μαθηματικά βέβαιο πως η συνύπαρξη του με την ομάδα Αχτσιόγλου θα προκαλέσει σύγκρουση.

Από την άλλη, εκείνος είναι ο αρχηγός και με την πλειοψηφία που διαθέτει οι αποφάσεις είναι μάλλον εξασφαλισμένες. Το ζήτημα είναι εάν πράγματι το θέλει. Κι από την άλλη εάν το θέλουν και η Έφη Αχτσιόγλου με τους συνεργάτες της, τώρα που μαζικά αποχωρούν σε όλη την Ελλάδα τα στελέχη αυτής της ομάδας.

Η διάσταση που έλαβε η αναφορά του Νάσου Ηλιόπουλου περί “βούρκου” δείχνει πως δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Το ίδιο δείχνει και η διαρροή- κείμενο της ομάδας Αχτσιόγλου. Όμως, φαίνεται πως η αναφορά Ηλιόπουλου ήταν διαφορετική, ωστόσο το “σπινάρισμα” της διαστρέβλωσης στα σόσιαλ μίντια κατέστησε το μη αληθές …αληθές.

Ο κατακερματισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδιαγεγραμμένος: κόμμα Κασσελάκη με ταμπέλα …ΣΥΡΙΖΑ από την μία, νέο κόμμα Αχτσιόγλου (πιθανώς με προσθήκη Τσακαλώτου- Ομπρέλας) με αριστερό πρόσημο, “πράσινο” (αλλά όχι μόνο) κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη. Και το ΠΑΣΟΚ να απολαμβάνει την καταβύθιση του ΣΥΡΙΖΑ που άκοπά το φέρνει στην δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων και πιθανώς στην τελική προσπέραση στις ευρωεκλογές. Ο τελευταίος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να κάνει την έκπληξη.

Η παρέμβαση Τσίπρα κατέστη ατελέσφορη, το μόνο που μένει πιά είναι να οριστικοποιηθεί η διάσπαση ώστε καθείς και καθεμία να ασχοληθούν με αυτό που θα έπρεπε να κάνουν: αντιπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα