Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε σκέψη για υποδοχή Παλαιστινίων στην Ελλάδα

 Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε σκέψη για υποδοχή Παλαιστινίων στην Ελλάδα

«Δεν υφίσταται κανένα απολύτως σχέδιο, ούτε σκέψη, έτσι ώστε η Ελλάδα να υποδεχθεί Παλαιστίνιους προερχόμενους από οποιαδήποτε μορφή εκδίωξης από την Παλαιστίνη». Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε από το βήμα της Ολομέλειας, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των «Σπαρτιατών», Αλέξανδρου Ζερβέα.

Ο τελευταίος κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια είναι η μεταναστευτική της πολιτική απέναντι στον κίνδυνο ενός μεθοδευμένου εποικισμού της χώρας, αφήνοντας αιχμές για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη, σχετικά με την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες μετά από πέντε έτη παραμονής τους.

«Η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας ρυθμίζεται με νόμο σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα. Δεν ετεροκαθορίζεται, δεν επηρεάζεται από καμία απολύτως δήλωση κανενός ξένου παράγοντα, ούτε πρεσβευτή στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη, διπλωμάτη, χωρίς να χρειάζεται να υπεισέρθω καν στο τι εννοούσε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε:

«Δεν υφίσταται κανένας κατευθυνόμενος εποικισμός. Είναι ακριβώς η πολιτική φύλαξης των συνόρων που η παρούσα κυβέρνηση έχει εισαγάγει και η οποία έχει μειώσει την παράνομη ροή μεταναστών κατά 90% τα τελευταία 4,5 χρόνια».

Σχετικά Άρθρα