Τέμπη: Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και εκτός των σημείων που είχε υποδείξει η επιτροπή

 Τέμπη: Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και εκτός των σημείων που είχε υποδείξει η επιτροπή

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία των Τεμπών έρχονται στο φως της δημοσιότητας με αφορμή έρευνες που διεξάγει στο σημείο του δυστυχήματος ιδιωτική εταιρία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της εν λόγω εταιρίας, Αγγελική Διακομανώλη, βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και σε σημεία που ήταν εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η αρμόδια επιτροπή. Η κ. Διακομανώλη άφησε αιχμές για την επιτροπή της ΕΔΑΠΟ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «καλό θα είναι να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες».

Η ίδια, μάλιστα, παραδέχεται ότι υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων, καθώς έχουν περάσει εννέα μήνες, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Έχουν εντοπιστεί και ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε ένα τρένο που κινείται στα λογικά πλαίσια, χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις “εδώ καθόντουσαν, εκεί δεν καθόντουσαν”… Τα μέλη υποθέτουμε ότι είναι από αρκετούς επιβάτες. Είναι τόση η παραμόρφωση των υπολειμμάτων και τόση η φθορά, που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει», είπε επίσης.

Σχετικά με το πώς βρέθηκε το “μαύρο κουτί”, περιέγραψε: «Ύστερα από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη κατ’ αρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας, εντοπίστηκε το “μαύρο κουτί”».

«Η οικογένειά μου είναι υποψήφια να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδελφού μου»

«Αναφέρομαι στην έρευνα που έχει να κάνει με την ανεύρεση γενετικού υλικού, που τόσους μήνες σαπίζουν οι άνθρωποι. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι σχετικά με το ποιος έχει αναλάβει την έρευνα και ποιος έχει φέρει αποτέλεσμα. Αναφέρομαι στην εταιρεία που μπήκε μέσα και βρήκε ευρήματα. Η οικογένειά μου είναι υποψήφια να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδελφού μου. Κανένα πόρισμα δεν θεωρείται σωστό με βάση τη χαρτογράφηση των ανθρώπων όταν καθόντουσαν διότι τη στιγμή της πρόσκρουσης τα άτομα δεν καθόντουσαν στη θέση τους. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην έρευνα. Στα Τέμπη θέλουν πολλοί να γίνουν διάσημοι. Ας επικεντρωθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και όχι στους άλλους», είπε στην εκπομπή η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή θύματος του δυστυχήματος.

Σχετικά Άρθρα