“Σίσα”: Τι είναι η “κόκα των φτωχών” που έστειλε στη ΜΕΘ την 16χρονη

 “Σίσα”: Τι είναι η “κόκα των φτωχών” που έστειλε στη ΜΕΘ την 16χρονη

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών έστειλε σε κώμα στη ΜΕΘ κεντρικού νοσοκομείου μια 16χρονη που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Το κορίτσι φέρεται ότι κατανάλωσε ναρκωτικό «σίσα», γνωστό και ως «κόκα των φτωχών. Η ανήλικη έπεσε θύμα σπείρας που πουλούσε ναρκωτικές ουσίες σε παιδιά στον Βύρωνα. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις, μεταξύ των οποίων είναι δύο ανήλικοι, που – κατά την αστυνομία – συμμετείχαν σε κύκλωμα ναρκωτικών.

Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οδηγούσαν τα θύματά τους σε ένα σπίτι στον Βύρωνα. Τα ναρκωτικά τα είχαν αποθηκευμένα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη Γλυφάδα.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται, καθώς, όπως φαίνεται από τα κινητά των συλληφθέντων, υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Πώς η 16χρονη έπεσε σε κώμα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 16χρονη μαζί με μια φίλης της προσκλήθηκαν από άλλον ανήλικο, 17 ετών, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Βύρωνα. Εκεί έκαναν χρήση κάνναβης και «σίσα», γνωστό στους δρόμους ως «η κόκα των φτωχών». Το επόμενο πρωί, η φίλη της 16χρονη ξύπνησε και εντόπισε τη φίλη της με τα μάτια ανοιχτά, να αιμορραγεί. Αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε το κορίτσι που βρισκόταν σε οριακή κατάσταση.

Η ανήλικη – μετά την χρήση – δεν ξυπνούσε, είχε μάτια γουρλωμένα και έβγαζε αίμα και υγρά από τη μύτη. Οι δράστες έφυγαν από το σπίτι και έμεινε μαζί της μόνο η φίλη της. Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» χωρίς σφυγμό, όπου της έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

“Σίσα, το ναρκωτικό των φτωχών”

Η 16χρονη φέρεται ότι κατανάλωσε «Σίσα», ένα φθηνό αλλά άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό. Αυτό παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ακόμα και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων ή χλωρίνη.

Πρόκειται για συνθετικό ναρκωτικό κάνει θραύση όχι μόνο στις πιάτσες των τοξικομανών αλλά και στα σχολεία. Δυστυχώς έφηβοι 14 και 15 ετών κάνουν χρήση αυτού του πολύ εθιστικού ναρκωτικού το οποίο προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες.

Όσο για τις παρενέργειες που προκαλεί το ναρκωτικό «Σίσα»; Δεν μπορείς να κοιμηθείς, μένεις άγρυπνος ακόμη και 24 ώρες, δεν μπορείς να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια. Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις.

Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.

Το σίσα πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Και αυτό την έστειλε σε κώμα στη ΜΕΘ νοσοκομείου, όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σχετικά Άρθρα