Βύρωνας: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της 16χρονης που έπεσε σε κώμα από κοκτέιλ ναρκωτικών

 Βύρωνας: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της 16χρονης που έπεσε σε κώμα από κοκτέιλ ναρκωτικών

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη και κωματώδη κατάσταση η 16χρονη, η οποία κατανάλωσε κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών σε σπίτι φίλων της στην περιοχή του Βύρωνα. Σημειώνεται ότι η ανήλικη εισήχθη εσπευσμένα και χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο όταν μεταφέρθηκε εκεί από το ΕΚΑΒ το οποίο την παρέλαβε τις πρωινές ώρες της 6ης Νοεμβρίου από διώροφη μονοκατοικία στον Βύρωνα.

Η ανήλικη αιμορραγούσε από τη μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Φίλη της 16χρονης κατέθεσε, παρουσία ψυχολόγου, ότι το κορίτσι κατανάλωσε ηρωίνη και την ουσία «λίρικα»: «Το πρωί οι υπόλοιποι ξύπνησαν, η 16χρονη δεν ξύπναγε. Τότε την είδα ανάσκελα στο κρεβάτι χωρίς να έχει τις αισθήσεις της με ανοιχτά τα μάτια και να βγάζει από τη μύτη αίμα και υγρά».

Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε από τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Από τα μηνύματα που βρήκαν οι αστυνομικοί στα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση προκύπτει ότι υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον της μαθήτριας που πουλούσαν συστηματικά σκληρά ναρκωτικά.

Στο σπίτι του Βύρωνα άτομα νεαρής ηλικίας έκαναν χρήση κοκτέιλ ουσιών. «Αράξαμε τούμπανα χθες οι δυο μας – που να ήξερα θα ήταν η τελευταία φορά», λέει άτομο που ήταν μαζί με την 16χρονη η οποία σώθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού.

Η μητέρα της 16χρονης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η κόρη της είχε αλλάξει συμπεριφορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που έκανε παρέα με τρία συγκεκριμένα άτομα (δύο νεαρούς και μία κοπέλα), που την ωθούσαν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Από τότε που ξεκίνησε να κάνει παρέα με αυτούς ξεκίνησε να κάνει ναρκωτικά και να αποτραβιέται από το οικογενειακό περιβάλλον».

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά έξι άτομα, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι, ως μέλη συμμορία που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών στις 14 Νοεμβρίου 2023 με τη δικογραφία να αφορά στα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος ανήλικης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της συμμορίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως ηρωίνη και κάνναβη, και χρησιμοποιούσαν χώρους εγκαταλειμμένου κτιρίου για την αποθήκευση- απόκρυψη των ουσιών στην περιοχή της Γλυφάδας.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη των αποθηκών, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία. Μετά από έρευνα στην κατοχή τους, στις οικίες τους σε Καισαριανή και Δάφνη καθώς και στους ανωτέρω αναφερόμενους χώρους, βρέθηκαν ναρκωτικά.

Όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της συμμορίας είχαν προμηθεύσει τη 16χρονη ποσότητα κάνναβης και ηρωίνης.

Σχετικά Άρθρα