Χαμάς: Δημοσίευσε βίντεο με νεκρό όμηρο – Κατηγορεί το Ισραήλ (σκληρές εικόνες)

 Χαμάς: Δημοσίευσε βίντεο με νεκρό όμηρο – Κατηγορεί το Ισραήλ (σκληρές εικόνες)

Σοκαριστικό είναι ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τις τελευταίες στιγμές ενός ομήρου της Χαμάς, με τους τρομοκράτες να καταγγέλλουν ότι τον… σκότωσε το Ισραήλ, επειδή έπαθε καρδιακή προσβολή μετά από έναν βομβαρδισμό των IDF στη Γάζα. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ωστόσο οι πληροφορίες για το ποιος όμηρος φαίνεται και τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα και από ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα τη Χαμάς που κυκλοφόρησε το βίντεο.

Το βίντεο είναι αρκετά σοκαριστικό, καθώς φέρεται να δείχνει τον 86χρονο Arye Zalmanovich, ο οποίος έπεσε στα χέρια της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος.

Η Haaretz αναφέρει ότι ο 86χρονος άνδρας χρειάζεται επειγόντως ιατρική βοήθεια, καθώς η ζωή του είναι σε κίνδυνο, όμως το βίντεο της Χαμάς τελειώνει με τον ίδιο να είναι νεκρός.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς και οι εικόνες είναι πραγματικά πολύ σκληρές:

Σύμφωνα με τη Χαμάς, οι ισχυρισμοί του Ισραήλ ότι οι όμηροι κρατιούνται στα νοσοκομεία είναι ψευδείς, ωστόσο κάποιοι από αυτούς έπρεπε να μεταφερθούν σε μονάδες υγείας επειδή αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας ή υπέστησαν τραυματισμούς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο 86χρονος Arye Zalmanovich ήταν ένας από αυτούς τους ομήρους, σύμφωνα πάντα με τη Χαμάς, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε πως βρήκε και μία όμηρο νεκρή κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Haaretz, ο Arye Zalmanovich μεγάλωσε στη Χάιφα και ήταν ένας από τους ιδρυτές του κιμπούτς Νιρ Οζ, στο οποίο δούλευε ως αγρότης. Το συγκεκριμένο κιμπούτς ήταν ένα από αυτά που βρέθηκαν στο στόχαστρο της Χαμάς.

«Επί 60 χρόνια, σηκωνόταν κάθε μέρα στις 4:30 π.μ. και έβγαινε να οργώσει, να σπείρει και να θερίσει. Ακόμη και στα “πέτρινα” χρόνια που δεν υπήρχε τίποτα να φάει, ακόμα και όταν οι οβίδες της Χαμάς του έδιναν 10 δευτερόλεπτα για να φτάσει σε ένα καταφύγιο, αρνήθηκε να φύγει από το κιμπούτς», δήλωσε ο γιος του.

Ο γιος του αποκάλυψε, σύμφωνα πάντα με τη Haaretz, ότι η τελευταία φορά που μίλησε με τον πατέρα του ήταν γύρω στις 09:30 το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα