Πολυτεχνείο: Μαζική συμμετοχή στην πορεία για τα 50 χρόνια της φοιτητικής εξέγερσης – Πλήθος κόσμου στους δρόμους της Αθήνας

 Πολυτεχνείο: Μαζική συμμετοχή στην πορεία για τα 50 χρόνια της φοιτητικής εξέγερσης  – Πλήθος κόσμου στους δρόμους της Αθήνας

Με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας έχει γεμίσει τους δρόμους της Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα ελευθερίας και δημοκρατίας.

Λίγο μετά τις 15:00 εκφωνήθηκαν τα ονόματα των νεκρών. Στο τέλος οι φοιτητές φώναξαν αθάνατοι και ακολούθησε το σύνθημα: «Μ’ αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας».

Η αιματοβαμμένη σημαία από την εξέγερση του Πολυτεχνείου προπορεύεται στην κεφαλή της πορείας. Φοιτητές – μέλη της ΠΑΣΠ που συνοδεύουν την ιστορική σημαία έφτασαν πριν λίγο μπροστά από το Πολυτεχνείο, άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία φώναξαν συνθήματα όπως «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» και συνεχίζουν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία.

Όσο περνάει η ώρα ο κόσμος αυξάνεται, ενώ υπάρχουν και κάποιες προσυγκεντρώσεις οι οποίες θα ενσωματωθούν στην πορεία.  Στη φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κατέβει με παλαιστινιακές σημαίες και μαντήλες εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράστασή τους προς τον παλαιστινιακό λαό.

Πατησίων, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος και οι υπόλοιποι δρόμοι που οδηγούν στην αμερικανική πρεσβεία είναι κλειστοί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία και όλες οι εκδηλώσεις μνήμης.

Σχετικά Άρθρα