Πολυτεχνείο/Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα: Μολότοφ, δακρυγόνα, προσαγωγές (εικόνες, vid)

 Πολυτεχνείο/Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα: Μολότοφ, δακρυγόνα, προσαγωγές (εικόνες, vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τα 50 χρόνια από ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στην Πάτρα τα επεισόδια άρχισαν λίγο πριν τις 20.00, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το tempo24 η ένταση ξεκίνησε μετά από ρίψεις μολότοφ από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς ακόμα και με πυροσβεστήρες ενώ φεύγοντας άρον άρον από το σημείο για να γλιτώσουν τη σύλληψη, πέταξαν ένα σακίδιο με 7 μολότοφ, έναν εκρηκτικό μηχανισμό και δύο πυροσβεστήρες.

Σύμφωνα με το pelop.gr τα χημικά και οι κρότου – λάμψεις που έριξαν οι αστυνομικοί, έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Επεισόδια στην Αθήνα

Στην Πανεπιστημιούπολη και στην Ούλωφ Πάλμε μεταφέρθηκε η ένταση στο περιθώριο της πορείας για την 50ή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 40 άτομα βρέθηκαν στο σημείο, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους. Αυτήν τη στιγμή έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα στην Ούλωφ Πάλμε.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφηκαν και στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την 50η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Άτομα που αποκόπηκαν από τον πορεία επιτέθηκαν με πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες της ΕΛΑΣ, με την Εγνατία αυτή την ώρα να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Αυτή την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στις γειτονιές της Ροτόντας αναζητώντας τα άτομα που εκτόξευσαν τις βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε 5 προσαγωγές.

Σχετικά Άρθρα