Οικονόμου: Νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων για το μεταναστευτικό στη Ρόδο

 Οικονόμου: Νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων για το μεταναστευτικό στη Ρόδο

Νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στη Ρόδο ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου κατά την επίσκεψή του στο νησί. Ειδικότερα, ο υπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνο Λογοθέτη, ανακοίνωσε πως αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους, θα προσληφθούν πιθανά εντός του 2024 συνοριοφύλακες που θα διατεθούν στη Ρόδο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Α’ Δωδεκανήσου.

Στις δηλώσεις του, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως «ασκούμε μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, που έχει πολύ ψηλά τη διάσταση του ανθρωπισμού αλλά και την ανάγκη η χώρα να μην ξαναζήσει εποχές που μας πλήγωσαν όλους στο παρελθόν και που δεν περιποιούσαν τιμή σε κανέναν, ούτε σε ό,τι αφορά την ελληνική κοινωνία, ούτε αλλά και ούτε σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που έφθαναν στην Ελλάδα, με την έννοια της αξιοπρεπούς τους διαβίωσης».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «τον τελευταίο χρόνο είχαμε αρκετές χιλιάδες απομακρύνσεις – μεταγωγές από τη Ρόδο. Η τάξη μεγέθους είναι γύρω στις 7.500, με τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών να είναι τους τελευταίους τρεις μήνες. 7.500 άνθρωποι έφυγαν από τη Ρόδο προς δομές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».

Διευκρίνισε δε, πως «δεν συζητάμε για την κατασκευή κάποιας δομής».

Σχετικά Άρθρα