Γεωργιάδης, Τσακλόγλου, Σκρέκας… Σβήνουν “φωτιές” στο Μαξίμου μετά τη θύελλα από τις δηλώσεις υπουργών

 Γεωργιάδης, Τσακλόγλου, Σκρέκας… Σβήνουν “φωτιές” στο Μαξίμου μετά τη θύελλα από τις δηλώσεις υπουργών

Δεν έχουν τελειωμό οι αρρυθμίες που παρουσιάζει το υπουργικό σχήμα, με αποτέλεσμα να είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον η «διάψευση» υπουργών απο την κυβέρνηση. Μετά τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη πως δεν ενδιαφέρονται οι πολίτες για τα Τέμπη, σειρά είχε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου που άνοιξε το ζήτημα της αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και χθες ο Κώστα Σκρέκας με τα περί κατάργησης των προιόντων προσφορών στα σούπερ μάρκετ. 

Ειδικότερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «παρατηρείται τα προϊόντα προσφορών είτε κατά μόνας είτε 1+1 να είναι για μία περίοδο μιας εβδομάδας. Αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτης να στοκάρει με προϊόντα. Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Τελικά, αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα».

  • Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας πολιτών που θεωρεί συμφέρουσες αυτές τις πρακτικές των σούπερ μάρκετ αλλά και την έντονη αντίδραση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη που δήλωσε ότι η μείωση των τιμών είναι εφικτή μόνο μέσω σοβαρών και συστηματικών ελέγχων και όχι με κατάργηση προσφορών 1+1.

Λίγες ώρες αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, “άδειασε” τον Υπουργό λέγοντας πως “σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθούν οι προσφορές 1+1, ούτε καμία προσφορά, ούτε θα μπορούσε ποτέ η Κυβέρνηση να παρέμβει στον τρόπο που η κάθε εταιρεία επιλέγει να προωθεί τα προϊόντα της και τον τρόπο που επιλέγουν οι καταναλωτές να τα αγοράζουν.”

Σχετικά με τους ελέγχους που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως γίνονται συνεχείς κι συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά απο το Υπουργείο Ανάπτυξης και μάλιστα επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα όπου εντοπίζονται φαινόμενα αισχροκέδριας. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως έχει ληφθεί μια δέσμη πρωτοβουλιών όπως είναι η οικονομική στήριξη των ευάλωτων πολιτών και μια δέσμη μέτρων όπως είναι η “Μόνιμη Μείωση Τιμή”, στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. 

  • Μετά τις διευκρινίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για το Υπουργείο Ανάπτυξης σειρά είχε το Υπουργείο Εργασίας. Ο Π. Μαρινάκης αναγκάστηκε να επαναλάβει πως δεν υπάρχει θέμα αύξησης οριών συνταξιοδότησης λέγοντας πως “ουδέποτε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Παναγιώτης Τσακλόγου έθεσαν τέτοιο ζήτημα”.  

Διευκρίνισε μάλιστα πως η “επανεξέταση”, ανά τρία έτη, των ορίων ηλικίας αποτελεί τυπική, εκ του νόμου, υποχρέωσή μας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται επανεξέταση για το 2027 και ακολούθως το 2030. “Συνεπώς, καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στην ατζέντα, τον προγραμματισμό ή τις προθέσεις της κυβέρνησης” υπογράμμισε. 

Σχετικά Άρθρα