ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθειες να μην αποχωρήσει και η ομάδα Αχτσιόγλου – Μήνυμα ενότητας από Κασσελάκη – Νέες πληροφορίες για τη συνάντηση Τσίπρα – Σακελλαρίδη

 ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθειες να μην αποχωρήσει και η ομάδα Αχτσιόγλου – Μήνυμα ενότητας από Κασσελάκη – Νέες πληροφορίες για τη συνάντηση Τσίπρα – Σακελλαρίδη

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει να μιλά για την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, θα συνεχίσει να εκφράζει τη λαϊκή βούληση και εντολή που έλαβε. Το μήνυμα αυτό αποτυπώθηκε και κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία δεν συμμετείχε η Έφη Αχτσιόγλου καθώς είχε ενημερώσει ότι δεν θα παραστεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή τη δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας».

Προς τούτο μάλιστα πυκνώνουν οι επαφές που πραγματοποιούν οι δυο γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, οι οποίοι συνομιλώντας με τους πάντες, και με τους διαφωνούντες, επιχειρούν να μεταφέρουν το μήνυμα της ενότητας και της εξωστρέφειας.

Οι δύο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν ήδη με τους Νάσο Ηλιόπουλο και Αλέξη Χαρίτση, ενώ θα συνεχίσουν τις επαφές με όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο φόντο της αποχώρησης της «Ομπρέλας». Πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτήριζαν τις επαφές αυτές ως ουσιαστικές και μη προσχηματικές με την πεποίθηση πως θα είναι και αποδοτικές. Αδύνατη θεωρείται η επαφή με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο καθώς ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι από αυτούς που επιμένουν ότι η Εφη Αχτσιόγλου και οι “6+6”  θα πρέπει να φύγουν άμεσα από το κόμμα.

  • Το μήνυμα αυτό δείχνει φυσικά και την αγωνία των συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη να μην βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετέωρος μετά την αποχώρηση της «ομάδας Αχτσιόγλου» κινδυνεύοντας να πάψει να είναι δεύερη κοινοβουλευτική δύναμη στη Βουλή.

Σε ότι αφορά τον πρωινό καφέ οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πόσα πρόσωπα και ποια θα συμμετέχουν σε αυτόν.

Πέρα από αυτά, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου έγινε εκτενής συζήτηση για τον σχεδιασμό του κόμματος για τα αναπτυξιακά-θεματικά συνέδρια, στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής. Στο πολυσέλιδο κείμενο μάλιστα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ο «οδικός χάρτης» μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ειδικότερα προτείνονται: Εκκίνηση των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων καθώς και των θεματικών προσυνεδρίων στις 18 Νοεμβρίου. Νέα σύγκληση της Κ.Ε. στις 9 και 10 Δεκεμβρίου για τον ορισμό της επιτροπής θέσεων του Συνεδρίου και ορισμού ΚΟΕΣ. Ολοκλήρωση περιφερειακών και θεματικών συνεδρίων μέχρι 12 Ιανουαρίου 2024. Τελική σύγκληση της Κ.Ε. στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2024 για την έγκριση των κειμένων και έναρξη προσυνεδριακού διαλόγου. Διεξαγωγή Συνεδρίου την 23η, 24η και 25η Φεβρουαρίου 2024.

  • Εν τω μεταξύ η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη έφερε πολλές συζητήσεις στο κόμμα της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης για τους λόγους για τους οποίους έγινε.  

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα είπε για τα 37 δισ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους το 2019, ο οποίος το έκανε γιατί ενοχλήθηκε από την στάση που κράτησαν οι προεδρικοί στο θέμα του δημοψηφίσματος μέσα στην ΚΕ.

  • Πολλοί υποστηρίζουν επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε  απλά να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Εφης Αχτσιόγλου καθώς στην εσωκομματική αναμέτρηση ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε βρεθεί δίπλα στην βουλευτή της Δυτικής Αττικής και υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι ωστόσο γνωρίζουν καλά το εσωτερικό του κόμματος  υποστηρίζουν ότι  ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γαβριηλ Σακελλαρίδης μίλησαν για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στο τραπέζι έπεσε και το θέμα του Ινστιτούτου που ετοιμάζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο θα είναι έτοιμο στις αρχές του νέου έτους.

Σχετικά Άρθρα