Μαρινάκης για Κασσελάκη:”Θα πάει στην πορεία με το μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ή με την Goldman Sachs;”

 Μαρινάκης για Κασσελάκη:”Θα πάει στην πορεία με το μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ή με την Goldman Sachs;”

Με ένα σχόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τοποθετήθηκε για την αυριανή παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και επίσης καταδίκασε την επίθεση με καφέδες στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. «Καλά κάνει και θα πάει στην πορεία του Πολυτεχνείου και δεν ξέρουμε αν θα πάει με το μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα φτιάξει ένα νέο δικό του μπλοκ με την Goldman Sachs», είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης το πρωί στο Πολυτεχνείο στην προσπάθειά του να τιμήσει την ιστορική επέτειο. Πρέπει να καταλάβουν όλα τα κόμματα ότι αυτοί που εργαλειοποιούν ιστορικά γεγονότα και επετείους και νομίζουν ότι τους ανήκουν τα Πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο. Δεν υπάρχουν ανεκτοί τραμπουκισμοί.

Πρέπει να τα καταδικάζουμε όλα συλλήβδην.

Για την επέτειο είπε: «Εμείς τιμούμε και είναι μια επέτειος 50 ετών για τους αγώνες και την δημοκρατία. Δεν πρέπει να δίνεται κομματική απόχρωση. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για να έχουμε μια εδραιωμένη δημοκρατία. Το 2024 κλείνουμε 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να συμμετέχει με όποιο τρόπο θέλει. Κάποιοι κάθε χρόνο προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου για να παραστήσουν δήθεν τους αγωνιστές και για να την χρησιμοποιήσουν για πολιτικές συγκρούσεις. Εμείς την τιμούμε στην πράξη με τις κινήσεις μας καθημερινά».

«Κρίσιμη η συνάντηση με το νέο δήμαρχο Αθηναίων – Οι κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης δεν αλλάζουν»

Για τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός με το νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα αλλά και για τις προσδοκίες της κυβέρνησης από την συνάντηση αυτή ρωτήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης.

Απάντησε ότι: «Είναι μια σημαντική συνάντηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι γνωστή και έργα όπως η επέκταση του Μετρό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Οι κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση».

«Μείζον θέμα για εμάς τα Τέμπη»

«Κάνουμε το αντίθετο από αυτό που μας κατηγορούν και γι αυτό υπερψηφίσαμε την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής», είπε αναφορικά με τα Τέμπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε: «Οι παθογένειες που διαπιστώσαμε με τον πιο τραγικό χρόνο δεν μπορούν να έχουν χρονικό περιορισμό. Για εμάς είναι μείζον θέμα και θέλουμε να γίνει διαλεύκανση της υπόθεσης. Εμείς δεν βγάζουμε πορίσματα και δεν απαγγέλουμε κατηγορίες, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Ξεχωριστή διαδικασία είναι η αναζήτηση και η απόδοση ποινικών ευθυνών. Θέλουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο».

«Δεν τίθεται θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας. «Δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης ορίων ηλικίας και δεν είπαν αυτό ούτε ο υπουργός ούτε ο υφυπουργός. Αυτό που συμβαίνει σε όλες τις χώρες είναι ανά τρία χρόνια να επανεξετάζονται όλα χωρίς απαραίτητα να λαμβάνονται αποφάσεις ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Ούτε στην ατζέντα μας υπάρχει, ούτε προγραμματισμός υπάρχει».

Σχετικά Άρθρα