Κυρανάκης: Περιμένουμε ένα κοινό ανακοινωθέν με τους συμβολαιογράφους για να πάρουν πίσω την αποχή τους

 Κυρανάκης: Περιμένουμε ένα κοινό ανακοινωθέν με τους συμβολαιογράφους για να πάρουν πίσω την αποχή τους

Προς εξομάλυνση οδεύει το θέμα με την αποχή των συμβολαιογράφων, με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, να λέει πως «βλέπουμε μία αλλαγή στάσης από μέρος τους από χθες».

«Βλέπουμε μία αλλαγή στάσης από μέρος τους από χθες. Υπάρχει ένα κομμάτι των δημοσιογράφων με φωνές λογικής, που θεωρώ ότι μπορούν να επικρατήσουν. Θεωρούμε ότι οι συμβολαιογράφοι πρέπει να είναι μέρος της λύσης και της απλοποίησης της διαδικασίας. Να μπορεί ο πολίτης να μη στήνεται στην ουρά και να ταλαιπωρείται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος το 2023 και σε λίγο 2024, τα συμβόλαια τα οποία καταχωρούνται στο Κτηματολόγιο και γενικά στο ελληνικό κράτος να είναι στο χαρτί. Εμείς τα θέλουμε σε ψηφιακή μορφή, αναγνώσιμη, για να μπορούν να γίνονται αυτόματα κάποιες διαδικασίες.

Σχετικά με το τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση ο υφυπουργός σημείωσε ότι «Αντί για πολύμηνες καθυστερήσεις στις μετεγγραφές ακινήτων, θα μπορούν να γίνονται σε μία ημέρα» είπε ο κ. Κυρανάκης στον σταθμό «Παραπολιτικά 90,1». 

«Εμείς ζητάμε πράγματα (από τους συμβολαιογράφους), στα οποία μας είπε χθες ο κος Ρούσκας (πρόεδρος Ένωσης Συμβολαιογράφων) ότι συμφωνεί. Περιμένουμε να βγάλουμε ένα κοινό ανακοινωθέν για να πάρουν πίσω την αποχή. Δεν υπάρχει λόγος να προχωράμε τεχνολογικά, ολόκληρη η κοινωνία και να επιμένουν κάποιοι στο έγχαρτο».

«Δεν υπάρχει πολιτικό χρώμα σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Είναι μια μεταρρύθμιση που θα εξυπηρετήσει και θα διευκολύνει τον πολίτη», διευκρίνισε.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο απάντησε ότι «Ο κος Χατζηδάκης έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει, αναφέροντας τα στοιχεία ότι πάνω από το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από 10.000 ευρώ, ότι κάτι έχει πάει στραβά».

«Αυτές οι σημειακές βελτιώσεις που ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός, θεωρώ ότι θα δώσουν κάποια σημεία συμφωνίας με τους επαγγελματίες. Ούτως ή άλλως ο δικηγορικός σύλλογος, σε κάποια παραδείγματα τα οποία έφερε, πιθανότατα να έχει δίκιο. Στην ουσία, το να μπει ένα τεκμήριο το οποίο να μην επιτρέπει τη φοροδιαφυγή, δεν είναι λάθος. Κάπου πρέπει να συμφωνήσουμε».

Σχετικά Άρθρα