Καταγγελία δικηγόρων Καϊλή: “Το όνομά της δεν αναφερόταν καν στη δικογραφία για το Qatargate”

 Καταγγελία δικηγόρων Καϊλή: “Το όνομά της δεν αναφερόταν καν στη δικογραφία για το Qatargate”

Οι Βέλγοι δικηγόροι της Εύας Καϊλή προτρέπουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ενεργήσει αναγνωρίζοντας ότι παραβιάστηκε η ασυλία της στην υπόθεση του Qatargate. Μιλώντας στο Euronews, οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι η Εύα Καϊλή διερευνήθηκε παράνομα από τη βελγική αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς ως ευρωβουλευτής, απολάμβανε την προστασία της βουλευτικής ασυλίας.

Οι δικηγόροι της επιδιώκουν να καταπέσει η υπόθεση σε βάρος της, κάνοντας λόγο για πολλαπλά σφάλματα έρευνας από τις αρχές του Βελγίου.

«Δεν μπορείτε να ονομάζετε αυτήν την υπόθεση πια Qatargate. Αυτό τελείωσε. Πρέπει να ονομάσετε τον φάκελο Belgian-gate. Οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν την αναφορά που έδωσαν στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι η Εύα Καϊλή, το όνομά της δεν υπήρχε καθόλου σε εκείνη την αναφορά. Άρα, δεν υπήρχε καμία υποψία εναντίον της. Υπήρχαν πολλές άλλες υποψίες εναντίον άλλων προσώπων που στην αρχή δεν ενοχλήθηκαν σε αυτόν τον φάκελο», σημείωσε ο Σβεν Μαρί.

Επιπλέον, οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού ζήτησαν από το Ευρωκοινοβούλιο να διερευνήσει αν παραβιάστηκε η βουλευτική της ασυλία, ενώ έκαναν αίτημα ακρόασης ενώπιον της επιτροπής νομικών υποθέσεων του οργάνου για να παρουσιάσουν, όπως υποστηρίζουν, τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Η κοινοβουλευτική προστασία της Εύας Καϊλή δεν έγινε σεβαστή και γι’ αυτό υπάρχουν συνέπειες. Μια συνέπεια είναι ότι δεν μπορεί να διωχθεί γι’ αυτό», εξήγησε ο Μάρσαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής συνελήφθη για αδικήματα όπως διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς φέρεται να συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, κάτι που επέτρεψε την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Μετά και την προφυλάκισή της απομακρύνθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχετικά Άρθρα