Ευρυτανία: Λύκοι κατασπαράζουν τα κοπάδια των κτηνοτρόφων

 Ευρυτανία: Λύκοι κατασπαράζουν τα κοπάδια των κτηνοτρόφων

Στο απροχώρητο έφτασε η κατάσταση στην Ευρυτανία σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων οι λύκοι έχουν πολλαπλασιαστεί και αφανίζουν τα κοπάδια. Οι κτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 έκαναν λόγο για μία κατάσταση η οποία «έχει ξεπεράσει τα όρια».

Οι κτηνοτρόφοι του νομού, τόσο των Αγράφων όσο και του Καρπενησίου, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις επιδρομές λύκων, οι οποίοι τώρα πια κινούνται σε ζευγάρια ή αγέλες, γεγονός που καθιστά όχι απλά δύσκολη τη βόσκηση αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη, τόσο για τα κοπάδια, όσο και για τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.

Τι λένε οι επιστήμονες

Oι επιστήμονες του Αρκτούρου που παρακολουθούν την εξέλιξή του φαινομένου λένε: «Το ότι ορισμένοι κάτοικοι σε ορεινά χωριά βλέπουν πιο συχνά λύκο κοντά στα χωριά τους, δεν σημαίνει ότι έχουμε υπερπληθυσμό. Άλλωστε σε επίπεδο χώρας είναι από 700 έως 1.000 άτομα λύκου» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου Παναγιώτης Στεφάνου.

Παράλληλα, σημειώνει πως «δεν υπάρχουν ειδικά στοιχεία πληθυσμού για την περιοχή της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας καθώς υπάρχει μετακίνηση πληθυσμού από περιοχή σε περιοχή».

Σέρρες: Λύκος έκανε βόλτα δίπλα σε νηπιαγωγείο – Επιτέθηκε σε σκύλο και τον σκότωσε

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο είχε εμφανιστεί λύκους στις Σέρρες να κόβει βόλτες δίπλα σε νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με καταγγελία ενός άνδρα που μένει στην περιοχή όπου εθεάθη ο λύκος, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να παρέμβουν καθώς είναι επικίνδυνος και για τους πολίτες.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του δημοσίευσε βίντεο με τον λύκο να τριγυρίζει στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα