Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός για τη μοιραία καταδίωξη – “Φαινόταν επικίνδυνος” είπε στην απολογία του για τον 17χρονο

 Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός για τη μοιραία καταδίωξη – “Φαινόταν επικίνδυνος” είπε στην απολογία του για τον 17χρονο

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου έπειτα από καταδίωξη στη Βοιωτία. Ο αστυνομικός ξεκίνησε την απολογία του λίγο μετά τις 11:00 στο δικαστικό μέγαρο της Θήβας ενώ έξω από τα δικαστήρια υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι που αντιδρούσαν στη δολοφονία του 17χρονου Χρήστου.

Στον αστυνομικό επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ο αστυνομικός ενώπιων του Εισαγγελέα Θηβών το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να τραυματιστεί θανάσιμα, έπειτα από καταδίωξη που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο 41χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ανέφερε τα εξής στην απολογία του:

«Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού, και κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι φώναζα ”Αστυνομία! Κατέβα κάτω, κατέβα κάτω” στον 17χρονο.

Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον ανήλικο από τον δεξί ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει αυτού. Ύστερα το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, πιθανότατα από φόβο ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του έκανε τη μοιραία κίνηση, με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι μπροστά στην κάννη.

Απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό εκπυρσοκροτήσει γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς ποτέ εγώ να την πατήσω».

«Φαινόταν επικίνδυνος»

Σύμφωνα με το ΜEGA, ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ο 17χρονος του φάνηκε επικίνδυνος:

«Είδα έναν άνδρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά τη έρευνα στο αυτοκίνητο».

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, πάνω στο όπλο του 41χρονου δεν έχει εντοπιστεί αποτύπωμα του 17χρονου θύματος.

Όπως επισημαίνουν όμως, αστυνομικοί, η επιφάνεια του όπλου του αρχιφύλακα ήταν σαγρέ και όχι λεία, με αποτέλεσμα ακόμα και εάν ο 17χρονος έπιανε το όπλο, δε θα είχε αφήσει το αποτύπωμά του.

Επιπλέον, στο χέρι του 17χρονου βρέθηκε πυρίτιδα, κάτι που σημαίνει πως το χέρι του ήταν σε κοντινή απόσταση από το όπλο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται πως πήγε να αρπάξει το όπλο από τον αστυνομικό.

Σχετικά Άρθρα