Ξαφνικά σενάρια ανασχηματισμού

 Ξαφνικά σενάρια ανασχηματισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς σε γενικές γραμμές θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των προβλημάτων τα οποία έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, από το καλοκαίρι δηλαδή και μετά. Τα σενάρια για τον μίνι ανασχηματισμό του κυβερνώντος κόμματος τον τοποθετούν χρονικά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τώρα εμφανιζόταν επιφυλακτικός να προχωρήσει σε αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος, καθώς θα έδινε την εντύπωση ότι οι επιλογές που έκανε δεν ήταν οι σωστές.

Το γεγονός ωστόσο ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα έχουν περάσει επτά μήνες από τις εκλογές έχει ανοίξει τη συζήτηση για μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και ίσως τη συγχώνευση υπουργείων.

Πάντως ένας ακόμα λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προχωράει σε κυβερνητικές αλλαγές είναι και το γεγονός ότι στην πραγματικότητα ακόμα δεν ξέρει τα προβλήματα που έχει μπροστά του. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα δύσκολα θα τα φέρει ο χειμώνας και άρα καλά κάνει και περιμένει. Η ακρίβεια, οι αυξήσεις στην ενέργεια και τα ακραία καιρικά φαινόμενα προφανώς θα παίξουν τον ρόλο τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

  • Με λίγα λόγια οι υπουργοί αυτών των χαρτοφυλακίων έτσι και αλλιώς βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο του πρωθυπουργού, καθώς αυτό που θα μετρήσει είναι οι αντιδράσεις τους, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όλα αυτά είναι φυσικά υπό σκέψη, καθώς οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Γι’ αυτό άλλωστε αρκετοί από τους συνεργάτες του επιμένουν ότι δεν θα έπρεπε τη συγκεκριμένη στιγμή να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα, το οποίο θα του δημιουργήσει μεγαλύτερα εσωκομματικά προβλήματα απ’ όσα θα λύσει.

  • Και αυτό γιατί η νέα γενιά των βουλευτών η οποία περίμενε ότι θα υπουργοποιηθεί παραμένει στον πάγκο χωρίς να βλέπει μπροστά της προοπτική αναβάθμισης.

Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι οι βουλευτές αυτοί -οι οποίοι κατα καιρούς έχουν βάλει και πλάτη όταν η κυβέρνηση βρίσκεται στα δύσκολα – εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στα πηγαδάκια της Βουλής για το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου «γλυκοκοιτάζει» και πάλι προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ μέσα στο κόμμα του υπάρχουν καλά και άξια στελέχη.

Σχετικά Άρθρα