Με 266 ψήφους πέρασε η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη

 Με 266 ψήφους πέρασε η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη

Με αυξημένη πλειοψηφία 266 ψήφων εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες από το 1997 που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, μετά από ονομαστική-ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και επί 298 ψηφισάντων, 266 βουλευτές ψήφισαν «ναι», ενώ οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν «όχι».

Στην ψηφοφορία δεν μετείχαν δυο βουλευτές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Θεοπίστη Πέρκα χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστοί οι λόγοι της απουσίας τους.

Μετά από σχετική πρόταση του γ’ αντιπροέδρου της Βουλής, Αθ. Μπούρα, η οποία έγινε δεκτή ομοφώνως, η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, με εκπροσώπηση κατ΄αναλογία της δύναμής τους, όλων των κομμάτων, καθώς και των ανεξαρτήτων βουλευτών.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της εργασιών της επιτροπής και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότηση της επιτροπής, με δικαίωμα παράτασης, εφόσον ζητηθεί από την ίδια επιτροπή.

Σχετικά Άρθρα