Μάντζος σε Παφίλη για τα Τέμπη: “Είστε σανίδα σωτηρίας για τη ΝΔ” – ΚΚΕ: “Εσείς είστε υπερωκεάνιο σωτηρίας”- Άγρια κόντρα στη Βουλή

 Μάντζος σε Παφίλη για τα Τέμπη: “Είστε σανίδα σωτηρίας για τη ΝΔ” – ΚΚΕ: “Εσείς είστε υπερωκεάνιο σωτηρίας”-  Άγρια κόντρα στη Βουλή

Με ένταση ξεκίνησε η σημερινή συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για το αίτημα του ΚΚΕ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, ζήτησε να αναβληθεί η διαδικασία για να συζητηθούν σε κοινή συνεδρίαση τα αιτήματα για Εξεταστική και Προανακριτική σε σχέση με τη σιδηροδρομική τραγωδία και τη σύμβαση 717, αποκαλώντας την πρόταση του ΚΚΕ ως «σανίδα σωτηρίας για τη ΝΔ».

Ο Θανάσης Παφίλης από την πλευρά του κατηγόρησε τον κ. Μάντζο για διάδοση fake news, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως «υπερωκεάνιο σωτηρίας της ΝΔ». «Σανίδα σωτηρίας ζητάτε εσείς με διαδικαστικά κόλπα για να αποφύγετε τις τεράστιες ευθύνες που έχει το ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και την ασφάλειά τους», είπε και υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε δύο φορές με τη ΝΔ και ψήφισε το 70% των νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως είπε, δεν είσαστε σανίδα σωτηρίας, «είσαστε υπερωκεάνιο σωτηρίας» της ΝΔ.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο Θάνος Πλεύρης αντέτεινε ότι το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη σημερινή διεξαγωγή της συζήτησης, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται να διεξαχθεί από κοινού συζήτηση επί των προτάσεων για Εξεταστική και Προανακριτική.

Σημειώνεται ότι στη συζήτηση την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ενώ θα τοποθετηθούν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Υπέρ της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών αναμένεται να ταχθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ θα καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

Αίνιγμα αποτελεί η στάση της Νίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σήμερα να καταθέσει ένα από τα δύο αιτήματα συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα αυτό που αφορά στη σύμβαση 717. Σε δεύτερο χρόνο, η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει αντίστοιχο αίτημα αμιγώς για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών.

Σχετικά Άρθρα